Home Advies voor contactpersonen

Advies voor contactpersonen

Home / Advies voor contactpersonen

Voor iedere deelnemer is een contactpersoon nodig. Vaak is dat iemand uit de kerk of van de club die de deelnemers goed kent. Een ouder kan contactpersoon zijn, mits hij of zij het Nederlands voldoende beheerst. 

Wat doet een contactpersoon?

Een contactpersoon zorgt voor een goede informatieoverdracht tussen kampaanbieder en deelnemers. Hij of zij is voor en tijdens de kampweek bereikbaar voor vragen van kampaanbieders en in noodgevallen. Het is mogelijk om als contactpersoon mee te gaan als kampleider. Dit versterkt het vertrouwen van ouders dat hun kind in goede handen is.

Informeren deelnemers

Het is belangrijk deelnemers en hun ouders goed te informeren over:

De kampweek

Een kampweek is een vakantieweek op een leuke locatie. Sommige vluchtelingen gebruiken het woord ‘kamp’ voor een asielzoekerscentrum (azc). Gebruik flyers van Gave en foto’s en filmpjes om een goed beeld te geven. Vertel wat over de activiteiten zoals sport, spel, muziek en creatief. Vertel dat er ook Nederlandse kinderen of tieners zijn. Benadruk dat er goed voor de deelnemers wordt gezorgd door betrouwbare leiding. Laat in GoogleMaps zien waar de locatie zich in Nederland bevindt.

Christelijk karakter

Iedereen is welkom, ongeacht religieuze overtuiging. Ouders en deelnemers moeten wel weten dat het een ‘christelijke vakantie’ is, waar uit de Bijbel wordt gelezen en gebeden.

Slaapplek en eten

Verschillend per kampaanbieder slapen kinderen in een tent of een gebouw. Jongens en meisjes slapen van elkaar gescheiden. Kinderen krijgen goed te eten en er wordt rekening gehouden met een speciaal dieet of het niet mogen eten van rund- of varkensvlees.

Telefonisch contact

Tijdens de kampweek kan er alleen in urgente gevallen contact zijn tussen ouders en deelnemers.

Eigen bijdrage

Kampdeelname kost € 30 (azc) of € 50 (eigen woning). Het is aan te raden ouders en deelnemers te laten mee betalen, dit vergroot de waarde en helpt afmelding voorkomen.

Aanmelden voor een kampweek

Je meldt deelnemers eerst aan via Gave en vervolgens bij de kampaanbieder. Geef bij aanmelding de volgende informatie door aan de kampaanbieder:

  •  eventueel medicijngebruik, dieet of andere bijzonderheden;
  •  of het kind of de tiener kan zwemmen;
  •  of ouders en deelnemers toestemming geven voor publicatie van foto’s;
  •  het COA zorgnummer (bij deelnemers uit een azc).

Voorbereiden op de kampweek

Paklijst

Enkele weken voor de kampweek ontvangt u van de kampaanbieder een mail of brief met informatie voor ouders en deelnemers. Op onze website vind je een paklijst in het Arabisch, Engels of Farsi wanneer ouders het Nederlands onvoldoende begrijpen. Per kampaanbieder kunnen soms nog extra spullen nodig zijn. Let erop dat deelnemers voldoende schoon ondergoed meenemen en meerdere setjes sportkleding bij deelname aan een sportkamp.

Melden bij het COA

Vraag ouders toestemming het COA over de kampweek te informeren, zodat zij de kampleiding in noodgevallen kan bereiken. Mochten ouders dit niet willen, dan vormt dit geen belemmering voor kampdeelname. Melding is namelijk niet verplicht.

Vervoer

Zorg dat de kinderen op tijd op de locatie zijn. Kinderen kunnen niet tussendoor worden opgehaald. Haal deelnemers ook niet op voor de afgesproken tijd. Sommige kampen nodigen ouders uit voor een gezamenlijke afsluiting van de kampweek. Het is voor deelnemers fijn wanneer ouders en/of contactpersoon hierbij aanwezig zijn. Bij Kaleb en Wegwijzerkampen is het mogelijk om kinderen naar een speciaal opstappunt te brengen. Hiervandaan rijden busjes naar de kamplocatie.

Rol tijdens de kampweek

Het is belangrijk dat je als contactpersoon tijdens de kampweek telefonisch bereikbaar bent.  In noodgevallen neemt kampleiding met jou contact op en indien nodig worden ook ouders gebeld. Kampleiding heeft liever niet dat deelnemers tijdens de week contact hebben met het thuisfront. Vaak versterkt dit de heimwee juist. Mocht contact voor deelnemers en ouders noodzakelijk zijn, bespreek dit dan vooraf met de kampleiding.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com