Werkwijze

Home / kinderen / Kinderkampen / Werkwijze

Via Gave kunnen vluchtelingenkinderen mee met een christelijk kamp. Gave werkt samen met diverse kampaanbieders voor plaatsing en nazorg.

Veel vluchtelingenkinderen vervelen zich in de zomervakantie. Gave zorgt dat zij voor een goedkope prijs meekunnen met een christelijk zomerkamp. Ze doen leuke dingen en leren elkaar en God beter kennen. Sommige kinderen horen op kamp voor het eerst over Jezus.

Kampaanbieders

De verschillende christelijke kampaanbieders waar Gave mee samenwerkt zijn:

Deze kampaanbieders ontvangen van Gave toerusting en begeleiding voor de deelname van vluchtelingenkinderen.

Doelgroep

Via Gave kunnen er in een kampweek van bovengenoemde kampaanbieders, één tot tien vluchtelingenkinderen mee. De overige kinderen in de kampweek zijn Nederlands.
Deze vluchtelingenkinderen zijn 7 t/m 13 jaar en wonen op een asielzoekerscentrum of in een eigen woning. Voor oudere jongeren organiseert Gave zelf jongerenkampen (13 t/m 26 jaar). In overleg kunnen vluchtelingenjongeren vanaf 14 jaar, ook goedkoop mee met één van bovengenoemde kampaanbieders.

Inhoud

De kampen bieden een gevarieerd programma. Dat bestaat uit sport, spel, tijd voor God en creativiteit. Veel activiteiten vinden plaats in een klein groepje, waardoor ieder kind tot zijn recht komt. De precieze invulling van het programma verschilt per kampaanbieder. Bekijk voor specifieke informatie over de inhoud de eigen websites van de kampaanbieders.

Aanmelden

Er is een beperkt aantal plaatsen voor vluchtelingenkinderen per kampweek. Om deze reden meld je een kind eerst aan bij Gave. Gave overlegt met de kampaanbieder of plaatsing mogelijk is. Bij groen licht krijg je van Gave een bevestiging en kun je het kind aanmelden bij de kampaanbieder. De gegevens moeten dus twee keer worden ingevoerd, eerst op de website van Gave en vervolgens bij de kampaanbieder. Dit is helaas niet anders.

Hoe werkt het?

  • Bekijk onder het kopje ‘Kampdata’ op deze website waar nog plaatsen zijn voor vluchtelingenkinderen. Bekijk hiervoor niet de websites van de kampaanbieders, deze tonen niet het aantal beschikbare plaatsen voor vluchtelingenkinderen.
  • Denk je erover een kind aan te melden, lees dan eerst het adviesdocument ‘Aanmelden in 7 stappen‘. Flyers en paklijsten voor het uitnodigen vind je hier.
  • Bij aanmelding moet je een Nederlands contactpersoon opgeven. Deze dient tijdens de kampweek bereikbaar te zijn voor noodgevallen.
  • Meld de kinderen aan via het aanmeldformulier rechts. Wees er snel bij, veel kampen zijn half mei al vol. Aanmelden kan uiterlijk tot 1 juli.

Kosten

  • Vluchtelingenkinderen in een azc: 30 euro.
  • Vluchtelingenkinderen met eigen woning: 50 euro.

De betaling voor een kampweek verloopt via Gave. Na aanmelding ontvang je hiervoor de benodigde gegevens. Een kampweek kost eigenlijk  meer, rond de 200 Euro. Het resterende bedrag wordt  opgebracht via giften en acties. Door geld te doneren of een sponsoractie te organiseren, geeft u vluchtelingenkinderen de mogelijkheid op kamp te kunnen.

Contact

Willemijn Vlot
Coördinator Kinderkampen
0341-460328 (dinsdag t/m donderdag)
kinderkampen@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com