Werkwijze

Home / Kinderen / Kinderkampen / Werkwijze

Via Gave kunnen vluchtelingenkinderen en tieners mee met een christelijk kamp. Gave werkt samen met diverse kampaanbieders voor plaatsing en nazorg.

Veel kinderen en tieners met een vluchtelingenachtergrond vervelen zich in de zomervakantie. Gave zorgt dat zij voor een goedkope prijs mee kunnen met een christelijk zomerkamp. Ze doen hier leuke dingen, maken nieuwe vrienden en ontdekken meer over God.

Kampaanbieders

De verschillende christelijke kampaanbieders waar Gave mee samenwerkt zijn:

Deze kampaanbieders ontvangen van Gave toerusting en begeleiding voor de deelname van vluchtelingenkinderen en tieners. Aan iedere kampweek kunnen één tot tien vluchtelingen deelnemen, het aantal verschilt per kampaanbieder. Sommige kampaanbieders houden speciaal plaatsen gereserveerd, voor andere geldt: vol is vol.

Doelgroep

Met de kampaanbieders kunnen vluchtelingenkinderen en tieners mee van 7 t/m 18 jaar, met of zonder verblijfsstatus. Gave organiseert trouwens ook zelf Gave-kampen voor tieners en jongeren van 13 t/m 26 jaar.

Kampdata

Een overzicht van de beschikbare kampweken vind je hier. Kies een kampweek die aansluit bij de leeftijd en de interesses van het kind of de tiener.

Inhoud van de kampen

De kampen hebben een gevarieerd programma, bestaande uit sport, spel, tijd voor God en creativiteit. Veel activiteiten vinden plaats in een klein groepje, waardoor ieder kind tot zijn recht komt. De precieze invulling van het programma verschilt per kampaanbieder. Bekijk voor specifieke informatie over de inhoud de eigen websites van de kampaanbieders. Het is belangrijk dat zowel ouders als deelnemers weten dat de kampen christelijk zijn.

Kosten

  • Vluchtelingen wonend op een azc: 30 euro.
  • Vluchtelingen met eigen woning: 50 euro.

De betaling voor een kampweek verloopt via Gave. Na aanmelding ontvang je hiervoor de benodigde gegevens. Een kampweek kost eigenlijk rond de 200 Euro. Het resterende bedrag wordt opgebracht via giften en acties. Door geld te doneren of een sponsoractie te organiseren, geeft u vluchtelingenkinderen en tieners de mogelijkheid om op kamp te kunnen.

Contactpersoon

Bij aanmelding dient een contactpersoon te worden opgegeven. Vaak is dat iemand uit de kerk of van de club die de deelnemers goed kent. Een ouder kan contactpersoon zijn, mits hij of zij het Nederlands goed beheerst. Een contactpersoon zorgt voor communicatie tussen kampaanbieder en deelnemers. Ook regelt hij of zij het vervoer naar en van het kamp. Een contactpersoon is voor en tijdens de kampweek bereikbaar in noodgevallen en voor vragen van kampleiding. Hij of zij is dan niet zelf op vakantie. Lees hier verder.

Aanmelden, hoe werkt het?

Je meldt een kind of tiener aan via het aanmeldformulier op deze website. Je verneemt na aanmelding of er plaats is in de gekozen weken. Dit kan even duren, afhankelijk van hoe snel een kampaanbieder Gave toestemming geeft voor aanmelding. Bij groen licht ontvang je instructies voor definitieve aanmelding via een tweede formulier, op de website van de kampaanbieder. Wees er snel bij, veel kampen zijn half mei al vol. Aanmelden kan uiterlijk tot 1 juli. Flyers voor het uitnodigen in verschillende talen vind je hier.

Contact

Willemijn Vlot
Coördinator Kinderkampen
0341-460328
kinderkampen@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com