Vakantie voor vluchtelingenkinderen

Home / Kinderen / Kinderkampen / Werkwijze

Veel vluchtelingenkinderen en tieners vervelen zich in de zomer. Via Gave kunnen zij goedkoop mee met een christelijk kamp. Ze doen hier leuke dingen, maken nieuwe vrienden en ontdekken meer over God.

Samenwerking met christelijke kampaanbieders

Gave organiseert zelf geen kinderkampen, maar werkt samen met christelijke kampaanbieders. Vluchtelingenkinderen zijn heel welkom op hun kampen. Voor deze groep geldt een goedkope prijs, er is daarom een beperkt aantal plekken beschikbaar. De overige deelnemers hebben een Nederlandse achtergrond. De kampaanbieders ontvangen van Gave toerusting en begeleiding voor de deelname van vluchtelingen.
De christelijke kamporganisaties waar Gave mee samenwerkt zijn:

Voor kinderen en tieners

Met de kampaanbieders kunnen vluchtelingenkinderen en tieners mee van 7 t/m 18 jaar, met of zonder verblijfsstatus. Gave organiseert trouwens ook zelf Gave-kampen voor tieners en jongeren van 13 t/m 26 jaar.

Kampdata

Een overzicht van de beschikbare kampweken vind je hier. Kies een kampweek die aansluit bij de leeftijd en de interesses van het kind of de tiener.

Inhoud van de kampen

De kampen hebben een gevarieerd programma, bestaande uit sport, spel, tijd voor God en creativiteit. Veel activiteiten vinden plaats in een klein groepje, waardoor ieder kind tot zijn recht komt. De precieze invulling van het programma verschilt per kampaanbieder. Bekijk voor specifieke informatie over de inhoud de eigen websites van de kampaanbieders. Het is belangrijk dat zowel ouders als deelnemers weten dat de kampen christelijk zijn.

Kosten

  • Vluchtelingen wonend op een azc: 30 euro.
  • Vluchtelingen met eigen woning: 50 euro.

De betaling voor een kampweek verloopt via Gave. Na aanmelding ontvang je hiervoor de benodigde gegevens. Een kampweek kost eigenlijk rond de 200 Euro. Het resterende bedrag wordt opgebracht via giften en acties. Door geld te doneren of een sponsoractie te organiseren, geef je vluchtelingenkinderen de mogelijkheid om op kamp te kunnen.

Aanmelden, hoe werkt het?

Je meldt een kind of tiener aan via het aanmeldformulier op deze website. Je verneemt na aanmelding of er plaats is in de gekozen weken. Dit kan even duren, afhankelijk van hoe snel een kampaanbieder Gave toestemming geeft voor aanmelding. Bij groen licht ontvang je instructies voor definitieve aanmelding via een tweede formulier, op de website van de kampaanbieder. Wees er snel bij, veel kampen zijn half mei al vol. Aanmelden kan uiterlijk tot 1 juli. Flyers voor het uitnodigen in verschillende talen vind je hier.

Contactpersoon

Bij aanmelding dient een contactpersoon te worden opgegeven. Vaak is dat iemand uit de kerk of van de club die de deelnemers goed kent. Een ouder kan contactpersoon zijn, mits hij of zij het Nederlands voldoende beheerst. Een contactpersoon zorgt voor communicatie tussen kampaanbieder en deelnemers. Ook regelt hij of zij het vervoer naar en van het kamp. Een contactpersoon is voor en tijdens de kampweek bereikbaar in noodgevallen en voor vragen van kampleiding. Hij of zij is dan niet zelf op vakantie. Lees hier verder.

Meer informatie

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met onze coördinator Willemijn Vlot.
T: 0341-460328
E: kinderkampen@gave.nl

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com