Home Jongeren Gave-kampen Ga mee als kampleider

Ga mee als kampleider

Home / Jongeren / Gave-kampen / Ga mee als kampleider

Schaterlachen, maar ook stil zijn van verwondering, en soms van verdriet. Deelnemers met elkaar in gesprek brengen over geloof en cultuur, door sport, spel en bijbelstudies. Samen genieten van een goede maaltijd. Maak jij het mogelijk? Ga mee als leider van een Gave-kamp.

Inhoud kampen

Het doel van de Gave-kampen is ontmoeting tussen jongeren uit diverse werelddelen om elkaar en God (beter) te leren kennen. De deelnemers zijn Nederlandse jongeren met een christelijke achtergrond of vluchtelingenjongeren uit de hele wereld met verschillende religieuze achtergronden. Op kamp zijn vluchtelingen even weg van de zorgen, kunnen ze zich ontspannen. Sommigen horen voor het eerst het evangelie. Nederlanders ontdekken hoe leuk het is andere culturen te ontmoeten of worden verrast door het geloofsvertrouwen van vluchtelingenjongeren.

De kampen zijn opgezet rond de thema’s geloof, cultuur en sport. Het is een onvergetelijke week voor de deelnemers maar ook voor de leiders.

“Iedereen bloeit op; iedereen groeit. Prachtig!”

Het team

Als team stuur je deze week aan of regel je praktische zaken. Het team bestaat uit: 1 teamleider, 6 mannelijke leiders, 6 vrouwelijke leiders, 1 allrounder en minimaal 2 koks.

Teamleider

Als teamleider stuur je een team van circa 15 leiders aan. Je helpt hen een goede kampweek voor de jongeren mogelijk te maken. Lees hier het functieprofiel van een teamleider.

Leider

Als leider bedenk je de invulling van het programma, daarnaast vervul jij samen met een andere leider de mentorrol voor een groepje jongeren in deze week.

Allrounder

Als allrounder ben je vooral bezig met de praktisch zaken. De allrounder is verantwoordelijk voor corvee, spelvoorbereiding, financiën en het ondersteunen van de koks. 

Kok

Als kok zorg je voor het eten en drinken. Je koopt het eten in en bereidt het voor.

(Tijds)investering en toerusting

Ontmoetingen voor het kamp

Voordat het kamp start zijn er twee vergaderingen waarin je als team het programma in gaat vullen. Je teamleider regelt de locatie voor de eerste vergadering van jouw team. De tweede vergadering wordt gehouden, aansluitend aan de trainingsdag (zie hieronder). Deze vergaderingen zijn erg belangrijk voor de opbouw van het team. Ook besteden we aandacht aan de geestelijke voorbereiding voor het kamp. Als leider ben je aanwezig bij beide vergaderingen. Voor de kok en allrounder is het verplicht om 1 van de twee vergaderingen aanwezig te zijn.

Toerustingsdag

De toerustingsdag is er speciaal voor de leiding en Nederlandse deelnemers. Op deze dag zijn er diverse workshops, bijvoorbeeld over de vraag: ‘Hoe leid ik een Bijbelstudie?’ en zoeken we met elkaar God, om een zegen over de kampen. Deze dag is voor leiding en Nederlandse deelnemers verplicht. Meer informatie volgt.

Voorbereidingsweekend

Op de zaterdag en zondag voorafgaand aan het kamp (vanaf zaterdagmiddag 15:00 uur) bereiden we met het team de kampweek nog extra voor. Er is dan gelegenheid elkaar als team (nog) beter te leren kennen, zaken door te spreken en op elkaar af te stemmen en met elkaar voor de deelnemers en de kampweek te bidden.

Toerustingsdocument

We raden je aan om vooraf aan het kamp dit  Toerustingsdocument ‘Samen één’ te lezen. Dit document bevat praktische tips voor jouw omgang met (vluchtelingen)jongeren op de Gave-kampen. Wil je je nog meer verdiepen in de achtergrond van vluchtelingen? Bekijk dan eens onze digitale bibliotheek of volg een e-learning.

Meer informatie

Twijfel je of een taak bij je past of wil je nog meer weten? Neem dan contact op met de coördinatoren van de Gave-kampen:

Jaap Helmond en Janneke Berg
T: 0341-460328
M: gave-kampen@gave.nl

HeleenBaanJongerenkampLeiding

"Ik wil dat ze zich thuis voelen"

- Heleen

Lees het verhaal van Heleen »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com