Home Jongeren Gave-kampen Ga mee als kampleider

Ga mee als kampleider

Home / Jongeren / Gave-kampen / Ga mee als kampleider

Jongeren uit verschillende culturen met elkaar verbinden. Samen sporten, goede gesprekken en lekker eten. Maak jij het mogelijk? Ga mee als leider van een Gave-kamp en beleef een onvergetelijke week.

Hoe ziet een kampweek eruit?

Op de kampen staan geloof, cultuur, sport & spel centraal. Lees voor meer informatie deze pagina.

Wie zijn de deelnemers?

De jongeren op kamp zijn Nederlands of vluchteling. Voor hen is de kampweek een manier om te kunnen ontsnappen aan stress of zorgen. Er zijn jongeren die op kamp voor het eerst het evangelie horen. Op Gave-kamp brengen we jongeren uit verschillende culturen samen, om elkaar en God beter te leren kennen.

“Iedereen bloeit op; iedereen groeit. Prachtig!”

Onderdeel van een team

Als kampleider ben je onderdeel van een team. Het team bestaat uit: een teamleider, zes mannelijke en zes vrouwelijke groepsleiders, een allrounder en twee koks.

De teamleider

Als teamleider stuur je een team van circa 15 leiders aan. Je helpt hen een goede kampweek voor de jongeren mogelijk te maken. Lees hier het functieprofiel van een teamleider.

De groepsleiders

Als groepsleider bedenk je de invulling van het programma, daarnaast vervul jij samen met een andere leider de mentorrol voor een groepje jongeren in deze week.

De allrounder

Als allrounder ben je vooral bezig met de praktisch zaken. De allrounder is verantwoordelijk voor corvee, spelvoorbereiding, financiën en het ondersteunen van de koks. 

De koks

Als kok zorg je voor het eten en drinken. Je koopt het eten in en bereidt het voor.

Hoeveel tijd kost het me?

Als kampleider ben je zeker vier dagen tijd kwijt aan voorbereiding. Voor leiders zijn er twee verplichte ontmoetingsmomenten en een voorbereidingsweekend voor aanvang van de kampweek.

Toerustingsdag

Om kampleiders en Nederlandse deelnemers organiseren we een dag van toerusting. Deze dag bieden we diverse workshops aan, bijvoorbeeld over cultuurverschillen of het leiden van een bijbelstudie. Voor deelname aan het kamp is aanwezigheid op deze dag vereist.

Teamvergaderingen

Als team heb je vooraf twee vergaderingen om het programma vorm te geven en elkaar als team beter te leren kennen. Ook wordt er aandacht besteed aan de geestelijke voorbereiding voor het kamp. Groepsleiders dienen bij beide vergaderingen aanwezig te zijn, koks en de allrounder bij minimaal één vergadering.

Voorbereidingsweekend

Het weekend voor het kamp is bedoeld als voorbereidingsweekend. Deze start op zaterdagmiddag om 15:00 uur. Als team zet je gezamenlijke de laatste puntjes op de i. Ook wordt er tijd genomen voor gebed en teambuilding.

Toerustingsdocument

Het lezen van dit toerustingsdocument, vooraf aan het kamp, helpt om je goed voor te bereiden Je vindt er praktische tips voor de kampweek en het omgaan met jongeren van verschillende culturen. Wil jij je verder verdiepen in de achtergrond van vluchtelingen? Bekijk onze digitale bibliotheek of volg een e-learning van Gave.

Meer informatie

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met onze kampcoördinator Jaap Helmond.
T: 0341-460328
E: gave-kampen@gave.nl

HeleenBaanJongerenkampLeiding

"Ik wil dat ze zich thuis voelen"

- Heleen

Lees het verhaal van Heleen »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com