Home Jongeren Gave-kampen Algemene informatie

Algemene informatie

Home / Jongeren / Gave-kampen / Algemene informatie

Helaas heeft Gave moeten besluiten dat de Gave-kampen deze zomer niet doorgaan. We zien geen mogelijkheid om een leuk kamp te organiseren waarbij iedereen in coronatijd 1,5 meter afstand moet bewaren. We vinden het erg verdrietig dat we dit besluit moeten nemen en 280 jongeren en leiding geen week kunnen bieden waarin ze elkaar en God (beter) leren kennen. Ondertussen denken we hard na over mogelijke alternatieven.

Voetballen met een Afghaan, een Armeen die de Bijbel uitlegt en heerlijk exotisch eten. Bij de Gave-kampen maak je het allemaal mee. Vluchtelingen en Nederlandse jongeren ontmoeten elkaar. Ga je mee?

Nederlandse jongeren, vluchtelingenjongeren uit het Midden-Oosten en Afrika, moslims en christenen. Hoe verschillend ook, tijdens de Gave-kampen trekken we een week lang met elkaar op, om elkaar en God (beter) te leren kennen.

Inhoud

De vakantieweek is ontspannend en gezellig. Een vluchtelingenjongere zei: ‘Dit is mijn enige week zonder stress.’ Daarnaast is het kamp ook leerzaam en zelfs een levensveranderende ervaring. ‘De vluchtelingen die een vast vertrouwen in God hadden, waren een voorbeeld voor mij’, vertelde een Nederlandse deelnemer.

Wat doen we

  • Samen sporten;
  • Bijbelstudie;
  • Cultuuruitwisseling;
  • Lekker chillen in een mooi kamphuis en leuke omgeving.

Deelnemers

Er gaan vluchtelingenjongeren en Nederlandse jongeren mee. Iedereen spreekt Nederlands of Engels. We hebben kampen voor drie leeftijdscategorieën: van 13 tot 16 jaar, van 17 tot 23 jaar en van 19 tot 29 jaar.

Kosten

Vluchtelingenjongeren hebben het financieel niet breed. Vluchtelingen betalen daarom maar € 30 voor een kampweek. De kampen kosten echter € 180 per deelnemer. De overige € 150 worden betaald door sponsoren. Jij kunt er dus voor zorgen dat een vluchteling mee kan op kamp door actie te voeren! Ook sponsoring in natura is van harte welkom. Op deze pagina vind je allerlei praktische sponsortips! Doe je mee?

Contact

Coördinatoren Gave-kampen:

Jaap Helmond en Janneke Berg
T: 0341-460328
M: gave-kampen@gave.nl

"Het jongerenkamp helpt me om gelukkig te worden.”

- Immaculee

Lees het verhaal van Immaculee »
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com