Home Vrouwen Moeder-en-Kindweekend Algemene informatie

Algemene informatie

Home / Vrouwen / Moeder-en-Kindweekend / Algemene informatie

Jaarlijks organiseert Gave het Moeder-en-Kindweekend voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen. Een ontspannen weekend om tot rust te komen en God beter te leren kennen.

Alleenstaand moeder en gevlucht betekent een intensief leven. Alleen je kind opvoeden in een vreemde taal en cultuur. Er zijn weinig mogelijkheden om even op adem te komen. Voor de kinderen is het moeilijk op te groeien in twee culturen, zonder vader. Vaak is de toekomst onzeker en dat zorgt voor stress. Gave organiseert het Moeder-en-Kindweekend om deze moeders en kinderen nieuwe moed en hoop te geven.

‘Ik heb hier een liefde leren kennen die ik in mijn eigen land nooit gekend heb.’

Inhoud

Het programma is in het weekend opgebouwd rondom een thema uit de Bijbel. Er zijn gezamenlijke momenten met spreeksters, aanbidding en verwerkingsvormen in kleine groepjes. Ook zijn er ontspannende activiteiten. De kinderen hebben deels hun eigen programma. Er helpen alleen vrouwelijke vrijwilligers, waardoor de deelnemende vrouwen zich vrij en veilig voelen.

Wat doen we

Moeders:

  • Elkaar ontmoeten en samen in gesprek gaan.
  • Leren over God aan de hand van een thema uit de Bijbel.
  • Muziek, zang en dans.
  • Beautymiddag en creatieve workshops.
  • Lekker eten.

Kinderen:

  • Leuke activiteiten rond een thema.
  • Bijbelverhalen.
  • Samen delen en bidden.
  • Sport, spel, knutselen, muziek en dans.
  • En… een verrassingsactiviteit!

Deelnemers

Het weekend is voor alleenstaande vluchtelingenmoeders met kinderen tot en met 8 jaar. Vrouwen die in een azc wonen of minder dan 5 jaar een eigen woning hebben zijn welkom. Het maakt niet uit welke religieuze achtergrond een vrouw heeft, maar ze moet wel bewust kiezen voor een christelijk weekend. Goede beheersing van de Nederlandse taal is niet noodzakelijk. Tijdens het weekend kunnen tolken voor vertaling zorgen naar het Frans, Farsi, Tigrinya, Engels en Arabisch.
Er is plaats voor 30 vrouwen, wacht dus niet te lang met aanmelden. Je ontvangt na aanmelding bericht of er nog plaats is. Zijn moeder en kinderen het afgelopen jaar al meegeweest of is het weekend vol, dan worden zij op een reservelijst geplaatst.

Kosten

Het weekend kost 15 euro per gezin. Betalen kan direct online na aanmelding of contant op het weekend.
Vluchtelingen hebben het financieel niet breed. Daarom houden we de kosten voor hen laag. Het weekend zelf is echter veel duurder. Het resterende bedrag wordt opgebracht via giften en acties. Help het weekend mogelijk maken en doneer of organiseer een sponsoractie.

Contact

Willemijn Vlot
0341-460328 (dinsdag tot donderdag)
moederenkind@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com