Vakantie voor moeders en kinderen

Home / Vrouwen / Moeder-en-Kindweekend / Vakantie voor moeders en kinderen

Jaarlijks organiseert Gave het Moeder-en-Kindweekend voor alleenstaande vluchtelingenmoeders en hun jonge kinderen. Een ontspannen weekend om tot rust te komen en God beter te leren kennen.

Waarom dit weekend?

Gave organiseert het Moeder-en-Kindweekend om alleenstaande vluchtelingenvrouwen en hun kinderen nieuwe moed en hoop te geven. Alleenstaand moeder zijn in een vreemd land betekent een intensief leven. Alleen je kind opvoeden in een andere cultuur, en maar weinig mogelijkheden om even op adem te komen. Vaak is de toekomst onzeker en dat zorgt voor stress. Voor kinderen is het lastig om op te groeien tussen twee culturen, zonder vader.

‘Ik heb hier een liefde leren kennen die ik in mijn eigen land nooit gekend heb.’

Inhoud van het weekend

Het programma tijdens het weekend is gericht op ontspanning én verdieping. Ieder weekend staat er een bijbels thema centraal, relevant voor het leven van deze moeders. Er is ruimte voor verhalen, gesprek en aanbidding. Dit wordt afgewisseld met allerlei activiteiten. De kinderen volgen grotendeels een eigen programma. Tijdens het weekend zijn alleen vrouwelijke vrijwilligers aanwezig, zodat deelnemers zich vrij en veilig voelen.

Wat doen we?

Moeders:

  • Ontmoeten en delen;
  • in gesprek over een relevant thema uit de Bijbel;
  • muziek, zang en dans;
  • beautymiddag en workshops, zoals zelfverdediging en sieraden maken;
  • veel gezelligheid, gelach én lekker eten!

Kinderen:

  • Leuke binnen- en buitenactiviteiten rondom een thema;
  • bijbelverhalen;
  • samen delen en bidden;
  • sport, spel, knutselen, muziek en dans;
  • En… een verrassingsactiviteit!

Voor alleenstaande moeders met jonge kinderen

Het weekend is bedoeld voor alleenstaande asielzoekersmoeders en hun kinderen t/m 9 jaar. Zij wonen in een asielzoekerscentrum of hebben niet langer dan vijf jaar een eigen woning. De religieuze achtergrond van deelnemers is niet belangrijk. Wel dienen deelnemers te weten dat zij kiezen voor een christelijk weekend. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is niet noodzakelijk. Tijdens het weekend zorgen tolken voor vertaling naar het Frans, Farsi, Tigrinya, Engels en Arabisch.

Aanmelden, hoe werkt het?

Aanmelden gebeurt via dit aanmeldformulier. Je vindt hier de data en locatie van het weekend dit jaar. Maak gebruik van flyers, paklijsten en ons advies bij het uitnodigen van vrouwen. Na aanmelding ontvangen moeders, of hun contactpersoon, bericht of er nog plaats is. Zijn gezinnen vorig jaar al mee geweest of is het weekend vol, dan komen zij op een wachtlijst. Wacht niet te lang met aanmelden, er is plaats voor ongeveer dertig gezinnen.

Kosten

Het weekend kost 15 euro per gezin. Betalen kan online na aanmelding of contant op het weekend. Vluchtelingen hebben het financieel niet breed. Daarom houden we de prijs voor hen laag. Het resterende bedrag wordt opgebracht via giften en acties. Door geld te doneren of een sponsoractie te organiseren, geef je vrouwen en hun kinderen de mogelijkheid naar het weekend te kunnen.

Meer informatie

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met onze coördinator Willemijn Vlot.
T: 0341-460328
E: moederenkind@gave.nl

"Ook al kende ik niemand, je voelt je er nooit alleen" 

- Meryem

Lees het verhaal van Meryem »

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com