Kinderkampen 2022

Deze zomer zijn er bijna 70 vluchtelingenkinderen vanaf 7 jaar via Gave meegegaan met een christelijk kinderkamp. Dankbaar en met een hart vol vreugde kijken we terug op de mooie zomerweken waar de vluchtelingenkinderen meer van elkaar en van God mochten leren. 

Ieder jaar horen we opnieuw hoe God deze weken gebruikt om kinderen dichter naar Hem toe te trekken. Het is een week waarin kinderen iedere dag Gods waarheid horen en in zijn licht mogen verblijven. We zijn blij met de vele, mooie reacties van ouders die hun kinderen naar een kampweek lieten gaan.

“Allan vertelde me hoe hij van het kamp genoot en nieuwe vrienden heeft ontmoet. Het voetbal, de spelletjes, het lezen uit de Bijbel, het kampvuur en het dansen: je ziet zijn vreugde wanneer hij erover praat. Ik ben zo blij omdat hij blij is.”

Kom tevoorschijn

Yoy, één van de kamporganisaties waar Gave mee samenwerkt, had dit jaar het thema ‘Kom tevoorschijn’. De kinderen werden uitgenodigd om tevoorschijn te komen, ‘uit de duisternis, in Gods wonderbaarlijk licht’. Erg mooi dat we de kans hebben om ook vluchtelingenkinderen hiervoor uit te nodigen. Juist zij ervaren vaak zoveel pijn en duisternis in hun leven.

Een kampweek is voor veel vluchtelingenkinderen letterlijk een lichtpunt in het jaar, waar ze al maanden tevoren naar uitzien. Een week van licht, waarin kinderen worden uitgenodigd voor een leven in de nabijheid van Hem, die het perfecte Licht zelf is.

Willemijn, medewerker interculturele activiteiten bij Gave vertelt: “Ik heb een hele waardevolle kampweek bij de YOY kampen achter de rug. Er gingen ook zeven vluchtelingenkinderen via Gave mee. De week was gevuld met bijbeltijd, water- en bosspellen en workshops. We mochten genieten van een spetterende bonte avond waar de kinderen hun talenten lieten zien en tot slot een bijzondere zegenavond die we afsloten met een kampvuur en marshmallows!”

Thuiskomen

Ook van andere kamporganisaties hebben we mooie reacties ontvangen, zoals van een deelnemer die mee was met Onvergetelijke Zomerkampen: “Kamp dit jaar was weer geweldig! De gezellige sfeer, de lieve leiding en de mooie dingen die we mochten leren over het geloof. Toen ik naar Nederland kwam, had ik niemand om mee te spelen of te praten. Toen ik naar kamp ging, voelde ik me thuis. Iedereen was zo vriendelijk, waardoor ik het echt superleuk vond. Maar ik meen het, uit het diepste van m’n hart, het is echt zó leuk daar! Daarom wil ik er altijd weer naar terug.”

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com