Trouw en taart

GEZELLIGHEID | Van muziek maken met Judith van Houte tot taarten bakken met Anna Yilmaz. Het was allemaal aanwezig op de jaarlijkse Gave-vriendinnendag. We hebben met elkaar genoten van een mooie en gezellige dag.

Ruim 70 vrouwen bezochten de landelijke Gave-vriendinnendag in Amersfoort op 16 november. ‘Ik laat je niet alleen’ was het thema, over trouw en verbondenheid. Zoals Ruth Naomi niet in de steek liet, zo mogen we ook elkaar trouw blijven. En zo is God ons onvoorwaardelijk trouw. Harriët Cornelius, werkzaam bij Stichting Evangelie en Moslims, sprak hierover.
In de workshoprondes werd het thema nog verder uitgediept. Binnen werd geschilderd in uitbundige kleuren, muziek gemaakt en geacteerd. Buiten werden vrouwen uitgedaagd om elkaar fysiek te vertrouwen, door geblinddoekt een parcour af te leggen. Prachtig dat deze vriendinnen zich overgaven aan de leiding van de ander en elkaar vertrouwen durfden geven.

“Wonen in een azc is moeilijk, maar vandaag was het fijn.”

Tussen de middag genoten we van multiculturele gerechten die iedereen heeft meegebracht.  Na de lunch deelde Dina uit Egypte haar getuigenis en luisterden we naar een lied over Gods trouw, dat enkele vrouwen hadden ingestudeerd. De rest van de middag was vooral gericht op plezier met elkaar. De vrouwen bakten taarten, waren creatief met make-up en sieraden en gaven elkaar een handmassage. Als kers op de taart sloten we af met een dans, onder leiding van een Syrische danseres.
Eén van de deelnemers zei: “Ik woon al vier jaar in een azc, dat is moeilijk. Maar vandaag was het fijn, ik heb nu vier vriendinnen, naast mijn Nederlandse vriendin heb ik drie vrouwen uit mijn eigen cultuur leren kennen.”

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com