Trainings- en Bemoedigingsdag 2022

Afgelopen zaterdag vond de Trainings- en Bemoedigingsdag ter voorbereiding op de Gave-kampen plaats. Zo’n 200 bezoekers genoten samen van het weer, onderlinge ontmoetingen, workshops en, uiteraard, het overheerlijke eten. De dag was een groot succes. We zijn klaar voor de zomer!

Een groot deel van de Gave-familie streek neer in de Goede Herderkerk in Ede waar een heel programma was georganiseerd voor kampleiding en Nederlandse kampdeelnemers. De leiding begon de dag met een vergadering waarin praktische zaken van kamp werden besproken. Ook werden er taken verdeeld en afspraken gemaakt, zodat iedereen klaar is om voorbereid de kampweek in te gaan.

Toen daarna ook de Nederlandse deelnemers arriveerden, begon het feest pas écht. Ook de temperatuur hielp mee om in de stemming te komen, want wát was het warm.

“Het was een heerlijke dag waarin iedereen, in al zijn diversiteit, elkaar écht kon ontmoeten.”

Workshops

Medewerkers van Gave deelden in verschillende workshops waardevolle informatie. Zo was er een workshop over bijbelstudie met andersgelovigen. Want hoe doe je dat bijvoorbeeld als iemand moslim is? Op Gave-kamp is dat de dagelijkse praktijk en het was daarom waardevol om daar dieper op in te gaan.

Ook was er een workshop over Pastoraat. Op kamp horen we veel, soms heftige, verhalen. Hoe ga je daar het best mee om? Hoe reageer je én hoe verwerk je zoiets?

Er gaan ongeveer 30 verschillende nationaliteiten naar Gave-kamp. Ook dat brengt soms zijn uitdagingen met zich mee. Daarom werd er ook een workshop gegeven over de verschillen tussen culturen én over de rijkdommen die in al die culturen verscholen liggen.

Heerlijk eten

Laten we het eten niet vergeten! Food of Cultures verzorgde een heerlijke multiculturele maaltijd voor ons. Wat werd daarvan genoten! Eten speelt in veel culturen een belangrijke rol in het leren kennen van elkaar. Daarom is dat ook een belangrijk onderdeel van de kampen én dus ook op de Trainings- en Bemoedigingsdag.

Een nieuw begin

We sloten de dag af met de Bemoedigingsdienst. Tijdens de dienst sprak een Gave-medewerker met een al eerdere kampdeelneemster. Zij deelde wat Gave-kamp voor haar betekent. “Kamp is voor mij een nieuw begin geweest omdat ik me daar thuis voelde. In mijn eigen woonplaats en op school voelde ik me alleen, omdat ik de enige was die gevlucht was. Op kamp hoorde ik ook verhalen van anderen, en leerde ik andere jongeren kennen die gevlucht waren. Ik heb er nieuwe vrienden gekregen en voelde me minder eenzaam. Ook hoorde ik op                                                                      kamp dat God met iedereen een weg heeft. Dat gaf mij weer hoop!”

Jan Pieter Mostert, directeur van Gave, nam ons mee in het thema ‘Een nieuw begin’: Door te doen wat Jezus deed, gebruikt God ons om impact te hebben in het leven van een ander. Wat je taak ook is, wat je ook doet, God kan het gebruiken! Hij wil ons inzetten om Zijn liefde te delen, door de thee, door het organiseren van een spel, door de bijbelstudie of door dat ene woord of die vriendelijke arm om iemands schouder! Zo’n moment kan een nieuw begin zijn voor de ander.

“Kamp is voor mij een nieuw begin geweest omdat ik me daar thuis voelde.”

We mochten ook samen bidden. Voor de kampen, voor elkaar, voor de deelnemers, maar ook voor elkaars nood en strijd. Samen mochten we zingen, bidden en aanbidden om het van God te verwachten. Door deze dag hebben we nieuwe kracht, moed en zin gekregen in Gave-kampen 2022!

 

Foto’s

De sfeer zat er goed in, waardoor zo’n dag werkelijk voorbij vlíegt. Gelukkig hebben we de foto’s nog:

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com