Een hoopvol weekend

ONTSPANNEN | Wat een bijzonder en gezegend Moeder-en-Kindweekend hebben we gehad. De deelnemende moeders en kinderen konden ontspannen en waren er echt even uit. De kinderen hadden zelfs het gevoel op vakantie te zijn.

De vrouwen stonden tijdens het weekend van 13 t/m 15 december stil bij het thema ‘PuinHoop’, in de aanloop naar kerst. De kinderen volgden een eigen programma. Twee vrouwen uit Iran en Zuid-Afrika spraken over de levens van Elisabeth en Maria. Zij deelden de boodschap dat God er is, ook wanneer dat waarop we hopen (nog) niet werkelijkheid is geworden en we ons enkel omringd weten door puin.
De kinderen bezochten een kinderboerderij en genoten samen met hun moeder van een kerstvoorstelling van Timo van den Heuvel. De vrouwen werden verwend met een schoonheidsbehandeling, een massage van Tjitske Volkerink en een high tea. ’s Avonds genoten zij ongestoord van het dansen. Mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van het kinderteam, die gangwacht hielden bij de slapende kinderen. We hadden een geweldig vrijwilligersteam dat hard heeft gewerkt om dit weekend tot een succes te maken.
Er was een sfeer van saamhorigheid en eenheid tijdens het weekend. Er is open met elkaar gedeeld, gehuild en voor en met elkaar gebeden. Deelnemers en vrijwilligers konden elkaar bemoedigen. Het is inspirerend dat sommige deelnemende vrouwen zo’n sterk geloof hebben, ondanks hun moeilijke situatie.

Een paar getuigenissen van deelnemers zelf:

“Ik ben vaak depressief en heb hierdoor minder aandacht voor mijn dochter. Ik ben zo blij en dankbaar om haar hier te zien lachen en genieten.”

“Ik wacht nu al lang op een besluit van de IND over mijn verblijfsstatus. De tijd van wachten maakte me wanhopig. Maar dankzij dit weekend voel ik me toegerust om deze wachttijd aan te kunnen. Ik ga weer met hoop naar huis!”

“Nu kan mijn zoon op school eindelijk vertellen dat hij ook op vakantie is geweest.”

Na zo’n fijn weekend valt de thuiskomst zwaar. Het is niet gemakkelijk om in een asielzoekerscentrum te wonen. En nog moeilijker om uitgeprocedeerd of zelfs ‘illegaal’ te zijn.
Gebed blijft daarom belangrijk voor deze kostbare moeders en kinderen. Bid dat zij hoopvol blijven in de wetenschap dat Immanuel, God zelf, met hen is.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com