Moeder-en-Kindweekend februari 2023

Terwijl hun kinderen aan de bosrand onder begeleiding van Gave-werkers buiten speelden, genoten 24 alleenstaande vluchtelingenmoeders binnenshuis van onverdeelde aandacht. Een van de deelnemers vatte het Moeder-en-Kindweekend van afgelopen februari in treffende bewoordingen samen: ‘Dit is het hotel van mijn Vader’. Terugblik Moeder-en-Kind-weekend februari 2023

In de loop van vrijdagmiddag kwamen de eerste deelnemende vrouwen en hun kinderen vanuit heel Nederland binnendruppelen. Diezelfde avond vonden in kleine groepjes de eerste kennismakingen plaats onder begeleiding van een team vrouwenwerkers. Voorzichtig werden er eerste (levens)verhalen uitgewisseld, maar daarna was er ook ruimte om te dansen. De vrouwen maakten enthousiast gebruik van deze gelegenheid, terwijl kinderwerkers de rol van oppas vervulden.  

Onderwijs en ontspanning 

Zaterdag- en zondagmorgen stonden in het teken van het thema “U geeft rust, door alles heen.” Romina en Mila, beiden alleenstaand moeder en voormalig vluchteling, spraken hierover. Hun getuigenis en het delen uit Gods Woord was een echte bemoediging voor de deelnemende vrouwen. Ook de liederen die in verschillende talen gezongen werden, maakten veel los bij een aantal moeders.  

Dankzij de vrijwillige inzet van een team masseuses, visagisten en kapsters genoten de vrouwen zaterdagmiddag van verschillende beautysessies. De ontspanning was zichtbaar af te lezen van de gezichten van de vrouwen. Met een overheerlijke lunch, opnieuw zorgvuldig bereid door het kookteam, kwam er zondagmiddag een einde aan het weekend. Verschillende vrouwen namen het woord om terug te blikken en hun dank uit te spreken.  

“Of course you are so welcome… this is my Father’s hotel”

Dankbare vrouwen aan het woord 

Veel vrouwen hadden dit weekend iets gevonden dat hen verder hielp, emotioneel of geestelijk. Moeders die vaker waren mee geweest bemoedigden nieuwe deelnemers om vol te houden in hun leven. Zoekenden kwamen verder op hun zoektocht en ook waren er vrouwen die verder mochten leren kijken dan wat ze altijd gewend waren. De Bijbel ging open bij vrouwen die dit vanuit hun kerkelijke traditie niet gewend zijn en er werd open geluisterd door een deelnemer die in een eerder weekend al het christelijke afwees.  

Een deelneemster werd door haar buurvrouw bedankt, omdat ze haar had uitgenodigd voor het Moeder-en-Kindweekend. Zij antwoordde hierop: “Of course you are so welcome… this is my Father’s hotel”.

Vaders hotel

Zonder te weten raakte ze hiermee de kern van het Moeder-en-Kindweekend. Deelnemers ervaren dit weekend als vakantie: even niet koken, een leuke tijd voor de kinderen, tijd voor jezelf en even weg van het leven op het azc. Je zorgen even parkeren, samen plezier maken, nadenken over de moeilijke vragen in het leven, samen bidden en God zoeken of voor het eerst over Hem horen. 

Ben of ken jij een alleenstaande vluchtelingenmoeder die ook graag wil deelnemen aan dit weekend? Komend jaar organiseren we weer een tweede Moeder-en-Kindweekend. Van harte welkom!  

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com