Gave-kampen 2022

Het zit er weer op: drie fantastische zomerweken vol vrolijkheid, verdieping en vriendschappen tijdens de Gave-kampen in Lunteren. Ruim 250 deelnemers tussen de 13 en 30 jaar oud kwamen naar één van de zes kampweken die Gave dit jaar organiseerde op de Veluwe.  

Voor het eerst waren er meer dan dertig verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd. “Er waren hierdoor veel cultuurverschillen. Dit was best een uitdaging in de keuzes van eten en muziek, maar ook in de dagelijkse bijbelstudies”, vertelt Gave-medewerker Angela de Bruijn die ondersteunde bij de coördinatie van de kampweken. In totaal waren er bijna 100 vrijwilligers die leidinggaven, in de keuken stonden of allerlei hand-en-spandiensten verrichtten.  

“Elke ochtend wordt een bijbels verhaal gedeeld, waarbij de jongeren een opdracht krijgen. Daarna gaan ze in kleine groepjes uiteen om erover door te praten. In deze groepjes zitten zowel christenen, moslims, anders- of ongelovigen, maar er is ruimte voor ieders geloof. We vinden het belangrijk dat er respect is voor elkaar. Daar zien we ook op toe”, zegt Angela. 

“Een stukje hemel op aarde. Zó samen geloven, samen opbouwen, samen liefhebben, dat heb ik nog niet vaak meegemaakt!”

In de middagen stonden er sport- en spelactiviteiten op het programma en ‘s avonds was er tijd voor workshops, cup cakes bakken of bijvoorbeeld een wandeling. “Tijdens deze activiteiten wordt er veel samengewerkt. Ook kunnen de jongeren dan even echt alles van ‘thuis’ loslaten”.  

De dagelijkse maaltijden op het kamp zijn ook goed in de smaak gevallen, vertelt ze. “We krijgen veel positieve reacties hierop. De deelnemers voelden zich echt verwend!” 

“Ik voelde me geliefd, het was een warm bad”, schreef een deelnemer. “Het voelde als thuiskomen.” Een ander schreef: “Een stukje hemel op aarde. Zó samen geloven, samen opbouwen, samen liefhebben, dat heb ik nog niet vaak meegemaakt!” En: “Het was supertof om anderen te leren kennen en te zien hoe mooi God alle verschillende mensen gemaakt heeft.”  Ten slotte nog deze reactie: “Het was een fantastische week! Ik heb ervan genoten om eenheid te zien en te ervaren in zo’n diverse groep.”

Wil je ook betrokken zijn bij de Gave-kampen? We zijn nog op zoek naar een coördinator interculturele activiteiten.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com