Gave-kampen 2021

“Samen lachen, huilen en bidden, het hoort bij een Gave-kamp”, zei een deelnemer van Gave-kampen 2021. De kampen waren weer geweldig, onvergetelijk en wederom de mooiste week van het jaar. Bijna 200 jongeren met 24 verschillende nationaliteiten genoten van een bijzondere kampweek rondom het thema ‘Daar is Licht’.

Gelukkig konden de kampen doorgaan. Voor het tweede jaar op rij was dat afhankelijk van de coronamaatregelen. Er waren heel wat voorzorgsmaatregelen en de kampen vormden een bubbel. Maar eenmaal ín die bubbel: barste het feest weer ouderwets los en wát hebben we genoten!

Er waren dit jaar tijdens de kampen geen uitstapjes naar de stad, maar natuurlijk wel veel sport en spel, workshops, dagtochten en natuurlijk de traditionele bonte avond: het hoogtepunt van ieder kamp. Er was heerlijk eten. We hebben samen gelachen en gedanst tot in de late uurtjes. Er waren ook serieuze gesprekken bij het kampvuur. Aan de ene kant is er blijdschap en aan de andere kant ook verdriet, omdat niemand eigenlijk naar huis wil.

“Het was echt een geweldig kamp! Ik mis jullie nu al!”

Elke ochtend dachten we samen na over een bepaald onderwerp. Momenten van rust in het drukke programma. Dit jaar was het thema ‘Daar is Licht’. “Het was mooi om met elkaar over God te praten en samen te bidden”, zei een deelnemer.
Er was ruimte om vragen te stellen én om te discussiëren. Bij veel jongeren leven veel vragen, bijvoorbeeld de vraag waarom er kwaad is in de wereld. Eén van de jongens vroeg zich af: als ik nou de hele bijbel lees, krijg ik dan de antwoorden die ik zoek? Die uitdaging is hem meegegeven door zijn groepsleiders.

“Gave-kamp laat zien dat God werkt en dat Hij dezelfde is en blijft”

“Het waren geweldige weken waarin werd gelachen en gehuild, maar bovenal waar God zich liet zien en het Licht werd gedeeld.
De reacties vertellen wat de kampen met, zowel leiding als deelnemers, hebben gedaan.

Ondanks corona en de beperkende maatregelen zei een deelnemer: “Ik vond het superleuk en het was een onvergetelijke week”. Wij sluiten ons daar helemaal bij aan!

Inmiddels zijn we alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Gave-kampen 2022.

Hier vind je de info daarover

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com