Gods liefde dichterbij

Zes klontjes suiker, brood bij de rijst of dansen onder het ontbijt. Niemand kijkt ervan op tijdens een Gave-kamp. De kampen waren in 2019 weer mooi en onvergetelijk. Honderden jongeren met 22 verschillende nationaliteiten genoten van een bijzondere kampweek. Het thema was Hope Alive.

Een kampweek in Lunteren start vrolijk, met applaus en gezang. Tijdens de lunch hoort een deelnemer dat zij een verblijfsvergunning heeft gekregen. Acht jaar heeft zij hierop gewacht. Iedereen leeft en huilt mee. De lunch is sowieso een feestje. Met dank aan de vier fulltime koks, die zorgen voor heerlijke maaltijden met American Pancakes bij het ontbijt en gegrilde aubergine bij het avondeten. Kruiden worden scheutig toegevoegd en variatie is het sleutelwoord.

Na de maaltijd is het steevast tijd voor corvee. Het hele kamphuis wordt met bezems gekeerd. Er wordt uit volle borst gezongen tijdens de afwas. Met opgetrokken neus wordt het sanitair geboend. Daarnaast is er tijdens elke kampweek ruimte voor stille tijd. Jongeren bidden, staren voor zich uit, denken na. In kleine groepjes worden Bijbelstudies gehouden. Er is ruimte voor vragen, tijd voor discussies, aandacht voor verschillen. Een jongere geeft aan dat hij naar Gave-kamp komt voor zijn hart: ‘Ik moet even stilgezet worden en dat kan hier’. Verder is er veel ruimte voor activiteiten. Een bloedfanatiek potje volleybal, watergevechten tot iedereen nat is, een kickboksclinic en een bootcamp. Ook verjaardagen worden uitbundig gevierd. Mensen houden elkaar voor de gek en maken vrienden voor het leven. Zoveel verschillende culturen bij elkaar. De wereld op z’n kop. Op de kamplocaties in Lunteren en Ermelo een alledaagse realiteit.

‘Gave-kamp brengt de wereld, Gods liefde en mensen dichterbij’

Het waren mooie weken waarin God zich liet zien naar elkaar werd omgezien. Het weer, de teamleiders en de deelnemers waren geweldig. De reacties waarin zowel Nederlanders als vluchtelingen vertellen wat de kampen met hen gedaan hebben, zijn bijzonder. ‘Gave-kamp brengt de wereld, Gods liefde en mensen dichterbij’ zei een van de deelnemers. Laat dat nou precies het doel zijn van de Gave-kampen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com