Home vrouwen Vriendinnendag Vriendinnendag 2018

Vriendinnendag 2018

Op zaterdag 22 september 2018 organiseerden we de landelijke Gave Vriendinnendag voor Nederlandse vrouwen en hun vluchtelingenvriendinnen. Samen genieten, de vriendschap verdiepen, aandacht voor elkaar en voor God. In 2019 organiseren we weer een Vriendinnendag. Informatie hierover volgt later, maar het zal vergelijkbaar zijn met het onderstaande programma van 2018.

Gezelligheid en verdieping. Met o.a. samen zingen, een spreekster, workshops en lekker eten. En dat allemaal samen met je vriendin!

Programma

Het programma in 2018 ziet er als volgt uit:

9:30 – 10:00 uurInloop met koffie of thee en wat lekkers
10:10 – 10:30 uurSamen zingen
10:30 – 11:30 uurSpreekster en verwerking
11:30 – 12:30 uurWorkshopronde 1
12:30 – 13:30 uurLunch
13:30 – 14:30 uurWorkshopronde 2
14:45 – 15:45 uurGezamenlijke volksdans
15:45 – 16:15 uurAfsluiting met en hapje en een drankje

Thema en spreekster

Farzana uit Iran komt spreken over het thema ‘Waardevol, vol kracht’. Farzana is geboren in Iran en is in 2000 met haar man en zoon naar Nederland gevlucht. In Nederland is ze tot geloof gekomen, een kans die ze in Iran nooit had gehad. Haar verlangen is om Farsi sprekende moslims bekend te maken met God de Vader.
Sinds 2015 werkt ze samen met haar man voor Village of Peace. Dit is een stichting die door diverse projecten de cultuur van armoede en geweld wil veranderen in Afghanistan. Daarnaast werkt ze in de interculturele ambulante zorg voor ouderen en jongeren.

Workshops

We hebben leuke multiculturele workshops. Zo kan je samen met je vriendin gaan schilderen, muziek maken, een krans maken of je gaat aan de slag met make-up of henna.

Schilderworkshop

Samen met je vriendin ga je schilderen wat je aanspreekt aan Psalm 1. Jullie maken een gezamenlijk schilderwerkstuk, na afloop krijgt ieder een eigen doek mee.

Beauty workshop

Waardevol, vol schoonheid! In deze workshop gaan jullie samen aan de slag met make-up. Elkaar verwennen en samen mooi zijn!

Krans maken

Samen creatief aan de slag met verschillend materiaal, met als resultaat een prachtige krans!

Henna

In verschillende culturen worden de mooiste Henna schilderingen gemaakt. In deze workshop gaan jullie bij elkaar aan de slag met henna.

Muziek maken

Wat is er mooier dan samen muziek maken die over talen, landsgrenzen en culturen heengaat? In deze workshop gaan we samen muziek maken met onze stem, met ons lichaam en met instrumenten die iedereen kan leren

Lunch

We vragen ieder vriendinnenkoppel om eten mee te nemen voor de lunch, voor ongeveer vijf personen. Zo krijgen we één multiculturele maaltijd (Een leuk idee om samen met je vriendin te koken, extra gezellig!).

Aanmelden en kosten

Hier kun je je samen met je vriendin aanmelden. Per vriendinnenkoppel is de prijs 10 euro. Je betaalt direct bij het aanmelden via iDEAL.

Locatie

De Passie
Zwarte Woud 211
3524 SG  Utrecht

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world