Trainings- en Bemoedigingsdag 2023

Terwijl deelnemers door middel van een spel ontdekten hoe culturele gewoonten ons gedrag bepalen, volgden de kampleiders een workshop over interculturele communicatie. De Trainings- en Bemoedigingsdag werd afgesloten met een moment van zingen en gebed. Zaterdag 1 juli was een mooie dag, ter voorbereiding op de Gave-kampen. 

Een van de liederen was het themalied voor dit jaar: ‘Met open armen’ (Schrijvers voor Gerechtigheid). Door de Iraanse achtergrond van een van de bandleiders en liederen in het Farsi kreeg de afsluitende dienst een intercultureel karakter. Hiermee hebben we een voorproefje gegeven op de Gave-kampen 2023, die in augustus van start gaan. Op deze kampen verwelkomen we jongeren uit meer dan 30 verschillende culturen.

Workshops ter voorbereiding

Met diverse workshops, maar ook door de teamvergaderingen en een spel hebben we deelnemers en leiding handvatten aangereikt voor de kampen van 2023. Ook was er een interactieve workshop over het aanbrengen van vernieuwing in de kampprogramma’s. Sommige jongeren gaan namelijk al jarenlang mee als deelnemer of leiding, zoals Ittyuel Khokhar.

“Dankzij de Gave-kampen ben ik van Nederlanders gaan houden”

Houden van Nederland

Samen met Gave-medewerker Jaap van de Kamp ging hij 2008 voor het eerst op kamp. Hij woonde toen in een asielzoekerscentrum, had geen verblijfsvergunning en sprak nog maar weinig Nederlands. Tijdens het vraaggesprek met Jaap vertelde hij dat de Gave-kampen hem veel gebracht hebben. Hij leerde er liefde en aandacht ontvangen én doorgeven. Daarnaast hielpen de kampen hem open te staan voor Nederlanders en ging hij zelfs van Nederland houden!

Welkom thuis

Op Gave-kamp vindt er veel ontmoeting plaats: tussen jongeren met verschillende culturele achtergronden, maar ook tussen jongens en meiden. Hoe ga je daarmee om? De directeur van Stichting Gave, Jan Pieter Mostert, nam de jongeren hierin mee op een eerlijke, openhartige manier. Zijn boodschap is dat we allereerst de liefde van God nodig hebben in ons leven. Vanuit deze onvoorwaardelijke liefde kunnen en mogen we de ander liefhebben op de manier die hij of zij nodig heeft. Dit maakt Gave-kamp tot een veilige plek en een thuis voor alle jongeren, zowel zij met een vluchtelingachtergrond als ook de Nederlandse jongeren.

Aftellen

Als team vanuit Gave kijken we positief terug op afgelopen zaterdag. De verschillende programmaonderdelen hebben bijgedragen aan een leuke, leerzame dag voor deelnemers en leiding. We zijn ook dankbaar voor de onvermoeide inzet van het team in de keuken en de rest van het gebouw.

Het aftellen voor de Gave-kampen 2023 is nu echt begonnen; zaterdag 29 juli beginnen de teamweekenden ter voorbereiding op de eerste twee kampen: Lunteren 1 en 2. In de twee weken erna volgen Lunteren 3-6. We wensen alle deelnemers en leiding nogmaals een onvergetelijke kampweek toe en kijken uit naar wat God gaat doen!

Er is nog plek voor een beperkt aantal deelnemers. Meld je aan.

Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande foto’s voor een sfeerimpressie van de Trainings- en Bemoedigingsdag 2023.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com