Moeder-en-Kindweekend november 2023

Een ontspannen weekend voor 25 alleenstaande moeders en 40 kinderen. Gods liefde bond ons samen, hoe verschillend we ook zijn. 

Het Moeder-en-Kindweekend is voor veel aanwezige gezinnen de enige vakantie die ze kennen. Even weg van het vaak stressvolle leven op het azc, om tot rust te komen en bemoedigd te worden. Het programma bestaat uit ontspanning én diepgang.

Op zaterdagmiddag genoten de moeders van een massage en ontspannen activiteiten. Ook een weerbaarheidstraining stond op het programma, om het zelfvertrouwen van de vrouwen te versterken. Op zaterdagavond was er een lichtjestocht, de kinderen en moeders liepen met glow-in-the-dark armbandjes en zelfgemaakte lampions een met lichtjes verlichte route door een donker bos. Een spannend avontuur, waar iedereen van genoot. Bij terugkomst wachtte warme chocolademelk met slagroom. Het hele weekend hebben we gesmuld van heerlijke kleurrijke maaltijden, met liefde en aandacht bereid door een intercultureel keukenteam.

“Vanaf dat ik binnenkwam voelde ik zoveel liefde en zorg voor mij en mijn kind.”

“Hier worden mijn geest en mijn ziel gevoed, dat heb ik hard nodig, wonend in een azc. Daarom heb ik dit keer twee vriendinnen meegebracht.”

Zaterdag en zondag spraken twee vrouwen, zelf alleenstaand moeder, over hun geloof en vertrouwen in God. De deelnemers werden aangemoedigd om hun rust en vrede bij Jezus te zoeken, ondanks hun moeilijke omstandigheden. In kleine groepjes werd er over doorgepraat en voor elkaar gebeden. Mooi om te zien hoe deelnemers uit verschillende landen elkaar bemoedigen.

De kinderen genoten van een eigen kinderprogramma, waarin werd geknutseld, gespeeld en ook uit de Bijbel gedeeld. Vrolijke geschminkte gezichtjes die duidelijk genoten. De kinderen leerden over de moedige Daniël in de leeuwenkuil en over wie Jezus ook voor hen wil zijn, als de Goede Herder. Ook bij hen stond het leren vertrouwen op God centraal.

We bidden alle deelnemers toe dat zij Gods liefde en Zijn Woord als lichtjes mogen ervaren in hun leven. Ook als het donker is.

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com