Kinderkampen 2023

Deze zomer zijn er bijna 70 vluchtelingenkinderen via Gave meegegaan met een christelijk kinderkamp. Dankbaar kijken we terug op de mooie weken waar de kinderen meer van elkaar en van Jezus mochten leren. 

Het nachtspel in het bos, een quiz over de Bijbel, het zwembad, het contact met de andere kinderen, een paar dingen die kinderen benoemden als hun favoriete activiteit tijdens de kampweek. De kinderen hebben veel activiteiten gedaan, gespeeld én God beter leren kennen.

Bij kamporganisatie Wegwijzer waren tijdens één week wel 11 kinderen van Gave mee. Ondanks de vele regen was het een geslaagde week. De meeste kinderen hadden nog nooit in een tent geslapen of ‘Nederlands gegeten’. Dat was even wennen, maar het beviel toch goed. Zo goed dat sommige kinderen het moeilijk vonden om weer naar huis te gaan, ze vonden het zo gezellig.

“Mag ik hier altijd blijven?”
(Kylie, 7 jaar)

Elke kampweek heeft een Bijbels thema. Bij Wegwijzer was dat dit jaar ‘Jezus is mijn vriend’. Iedere dag leerden de kinderen over één van de vrienden van Jezus. En ze ontdekten dat Jezus ook hún vriend wil zijn!

Sommige ouders waren blij verrast dat hun kind zolang zonder telefoon kon… andere ouders vonden het heel moeilijk om afscheid te nemen, maar genoten toch ook mee met hun kinderen. Weer andere ouders vonden het heerlijk een weekje ‘kind-vrij’ te zijn.

Van één gezin hoorden we dat een jonger broertje ook graag mee wilde. Hij zit nu af te tellen voor over twee jaar, wanneer hij oud genoeg is om mee te gaan. De meeste kinderen tellen na de kampweek alweer af tot de volgende zomer. Maar goed dat de tijd voorbij vliegt!

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com