Locaties met een House of Joy

Home / Overig / House of Joy / Locaties met een House of Joy

Op diverse plekken in Nederland is een House of Joy gestart. Een plek waar asielzoekers zich thuis voelen. Een House of Joy wordt gedragen door lokale kerken, in samenwerking met Gave. 

Almelo

Het House of Joy van Almelo is een unit op het terrein van de Armeense kerk gelegen aan dezelfde straat en op loopafstand van het azc. Op deze plek is gestart met enkele activiteiten zoals taallessen en een inloop. Hierbij is een team van plaatselijke vrijwilligers betrokken.

Amersfoort

Het House of Joy Amersfoort is gevestigd in een gedeelte van het Buitenhuis Blom gelegen op loopafstand achter het azc. Op deze plek worden gedurende de gehele week activiteiten georganiseerd, zoals taallessen, naaiatelier voor vrouwen, mannencafé,  schaken en een kinderbijbelclub. Hierbij is een team van plaatselijke vrijwilligers betrokken.

Arnhem

In het buurthuis van het Leger des Heils, dat gericht is op de wijk Elderveld in Arnhem waarin ook het azc gelegen is, vinden activiteiten plaats van het House of Joy. Er is een enthousiaste groep Connect Us, waarin gevluchte jongeren in contact komen met Nederlandse jongeren. Ook wordt er door enkele vrijwilligers taalles en sport & spel georganiseerd.

–> We zijn op zoek naar een missionair veldwerker in Arnhem, iets voor jou?

Assen

In Assen zijn we van start gegaan met een inloop voor de bewoners van het azc. We hopen door te groeien tot een House of Joy in De Open Hof.

Deventer

De activiteiten van het House of Joy in Deventer worden gehouden in het christelijk inloophuis De Ontmoeting gevestigd in het centrum. Een team van plaatselijke vrijwilligers organiseren o.a. taallessen en een naaiatelier.

Harderwijk

In Harderwijk wordt het wijkgebouw van de Baptistengemeente gebruikt als House of Joy.  Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er om de week een mannenavond en worden er cursussen gegeven aan azc-bewoners. Zoals de Al-Massira- en een Engelstalige Alphacursus. Meer informatie via Kerk & Vluchteling Harderwijk.

Katwijk

In Katwijk wordt met steun van Gave veel georganiseerd voor vluchtelingen. Er zijn kinder- en tienerclubs en er is jongerenwerk (Connect Us). Praktische hulp wordt geboden door een wekelijkse kledingmarkt en taallessen. Ook zijn er verdiepende activiteiten, zoals een vrouwenclub, mannenontbijt en een bijbelstudiegroep. Meer informatie: www.iwak.nl

Luttelgeest

Het House of Joy van Luttelgeest is een unit op een boerderijterrein, op loopafstand van het azc. Een plek waar de hele week activiteiten worden georganiseerd, zoals vrouwenochtenden, kinderbijbelclub, handwerken, het uitdelen van kleding en Nederlandse les. Hierbij is een groot team van plaatselijke vrijwilligers betrokken.

Ter Apel

Gave heeft samen met lokale betrokkenen besloten House of Joy Ter Apel niet te openen.  Lees ons nieuwsbericht hierover.

Zutphen

In het House of Joy in Zutphen vinden activiteiten plaats voor de asielzoekers. Er zijn laagdrempelige inloopochtenden, sport- en taalactiviteiten en verdi maar ook een bijbelstudie en een gebedsmoment met een maaltijd. Ook worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen en vrouwen.

 

Meer informatie

Behoefte aan meer informatie? Mail naar houseofjoy@gave.nl

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com