Home Overig House of Joy Locaties met een House of Joy

Locaties met een House of Joy

Home / Overig / House of Joy / Locaties met een House of Joy

Op diverse plekken in Nederland is een House of Joy gestart. Een plek waar asielzoekers zich thuis voelen. Een House of Joy wordt gedragen door lokale kerken, in samenwerking met Gave. 

Luttelgeest

Het House of Joy van Luttelgeest is een unit op een boerderijterrein, op loopafstand van het azc. Een plek waar de hele week activiteiten worden georganiseerd, zoals vrouwenochtenden, voetbalwedstrijdjes, kinderbijbelclub, het uitdelen van kleding, Nederlandse les en huiswerkbegeleiding. Hierbij is een groot team van plaatselijke vrijwilligers betrokken.

Harderwijk

In Harderwijk wordt het wijkgebouw van de Baptistengemeente gebruikt als House of Joy.  Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er om de week een mannenavond en worden er cursussen gegeven aan azc-bewoners. Zoals de Al-Massira- en een Engelstalige Alphacursus.

Katwijk

In Katwijk wordt met steun van Gave veel georganiseerd voor vluchtelingen. Er zijn kinder- en tienerclubs en er is jongerenwerk (Connect Us). Praktische hulp wordt geboden door een wekelijkse kledingmarkt en taallessen. Ook zijn er verdiepende activiteiten, zoals een vrouwenclub, mannenontbijt en een bijbelstudiegroep. Meer informatie: www.iwak.nl

Zutphen

In het House of Joy in Zutphen vinden activiteiten plaats voor de asielzoekers. Er zijn laagdrempelige nloopochtenden, sport- en taalactiviteiten en verdi maar ook een bijbelstudie en een gebedsmoment met een maaltijd. Ook worden er activiteiten georganiseerd voor kinderen en vrouwen. Meer informatie: www.houseofjoyzutphen.nl.

Meer informatie

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Marco Vos.
T: 0341-460328
E: marcovos@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com