Home / Overig / House of Joy / Algemeen

House of Joy

Samen met kerken realiseert Gave een House of Joy bij asielzoekerscentra. Een plek waar lokale Nederlanders en asielzoekers elkaar kunnen ontmoeten. 

Wat is een House of Joy?

Een House of Joy is een soort buurthuis voor bewoners van een asielzoekerscentrum (azc). Een herkenbare plek in de buurt van een azc, waar asielzoekers zich thuis kunnen voelen. Zij kunnen er binnenlopen voor thee en een praatje of deelnemen aan een activiteit, die door lokale kerken wordt georganiseerd. Denk aan het uitdelen van kleding, fietslessen, Nederlandse les of bijbelstudie in hun eigen taal.

Waarom een House of Joy?

Een House of Joy biedt asielzoekers afleiding, ontspanning en ontmoeting – en de mogelijkheid even te ontsnappen aan het vaak stressvolle leven op een asielzoekerscentrum. In een House of Joy kunnen ook activiteiten worden georganiseerd met een christelijke identiteit. Dat is op een azc vaak niet mogelijk.

De kracht van een House of Joy

Kerken werken samen

Het House of Joy helpt lokale kerken om samen uit te reiken naar vluchtelingen, in woord én in daad. In een House of Joy wordt gewerkt vanuit een gezamenlijk verlangen; het delen van Gods liefde met vluchtelingen. Het werken op een vaste plek, helpt kerken om zichtbaar te blijven, relaties te verdiepen en de continuiteit van activiteiten te garanderen. Ook het werven van vrijwilligers wordt hierdoor eenvoudiger.

Voor en door vluchtelingen

Bezoekers van een House of Joy worden zelf ook mede-eigenaar gemaakt. Vanuit het principe: ‘Mijn huis is jouw huis.’ Zo kunnen christenen uit het asielzoekerscentrum het House of Joy gebruiken voor het geven van bijbelstudies aan andere bewoners.

Start een House of Joy

Gave helpt lokale kerken graag om een House of Joy te realiseren. Dit doen wij door het geven van advies en het bieden van praktische hulp. Kerken dienen zelf de opzet financieel en organisatorisch te dragen. In sommige gevallen ondersteunt een Gave-medewerker langere tijd of biedt Gave financiele steun. Lees hier meer over de start van een House of Joy.

Meer informatie

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Marco Vos.
T: 0341-460328
E: marcovos@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com