Word kinderwerker

Home / Overig / Gave-huwelijksconferentie / Word kinderwerker

Heb jij hart voor kinderen en tieners met een vluchtelingenachtergrond? Meld je aan als kinderwerker voor de Gave-huwelijksconferentie en bezorg hen een onvergetelijke tijd.

Teams

Als kinderwerker geef je leiding aan een groep kinderen of tieners, terwijl hun ouders een eigen programma volgen. Er zijn drie kinderteams voor de leeftijdsgroepen 0-3 jaar, 3-9 jaar en 10-15 jaar. Samen met je team bedenk je een leuk kinder- of tienerprogramma rond een bijbels thema dat je uitvoert. Ervaring met kinderen en tieners in groepsverband is handig. Belangrijker is dat je van kinderen houdt en ze veel liefde en structuur kunt geven. Enige kennis van omgang met vluchtelingenkinderen of tieners is vereist. Zij vragen om een andere aanpak, vanwege verschillen in taal en cultuur. Hiervoor is bij Gave toerustingsmateriaal beschikbaar.

Tijdsinvestering en verwachtingen

Van vrijwilligers verwachten we dat zij…

  • Het hele weekend van vrijdag 13:00 tot maandagavond 18:00 aanwezig zijn, tenzij anders overeengekomen.
  • Een christelijke levensovertuiging hebben en de missie van Gave onderstrepen. Je ondertekent hiervoor een vrijwilligersovereenkomst.
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Gave betaalt de kosten hiervan.
  • Flexibel zijn en kunnen samenwerken met andere teamleden.
  • Basale kennis hebben van cultuurverschillen en de achtergrond van vluchtelingen of bereid zijn deze op te doen.

Voorbereiding en toerusting

Voorafgaand aan het weekend zal een vergadering met je team worden gepland. Tijdens deze vergadering maak je kennis met elkaar, stel je een programma op en worden de taken verdeeld. We vinden het belangrijk dat je hierbij aanwezig bent. Daarnaast vragen we je om vooraf aan het weekend dit document te lezen ter voorbereiding. Hierin vind je praktische tips voor de omgang met de  kinderen en tieners op het weekend. Wil je je verder verdiepen in de achtergrond van vluchtelingen? Bekijk dan onze digitale bibliotheek of volg een e-learning.

Kosten

Als vrijwilliger hoef je niets te betalen voor het weekend, maar iedere bijdrage in de kosten wordt zeer gewaardeerd. Je helpt het weekend mogelijk maken met een donatie.

Contact

Willemijn Vlot
0341-460328
huwelijksconferentie@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com