Home Overig Gave-huwelijksconferentie Help mee als kinderwerker

Help mee als kinderwerker

Home / Overig / Gave-huwelijksconferentie / Help mee als kinderwerker

Heb jij hart voor kinderen en tieners met een vluchtelingenachtergrond? Meld je aan als kinderwerker voor de Gave-huwelijksconferentie en bezorg hen een onvergetelijke tijd.

Veel echtparen nemen hun kinderen mee naar de huwelijksconferentie. Om ouders de gelegenheid te geven zich op elkaar en het programma te concentreren, organiseren we voor hun kinderen een eigen programma.

Het kinderprogramma

Gedurende het weekend zijn de kinderen verdeeld in drie leeftijdsgroepen: 0-3 jaar, 3-9 jaar en 10-15 jaar. Iedere leeftijdsgroep wordt geleid door twee of meer kinderwerkers. Samen met je team geef je invulling aan een afwisselend programma met sport en spel, rond een bijbels thema. Iedere dag heeft een ochtend, middag en avondprogramma. De maaltijden tijdens de conferentie zijn gezamenlijk, en voor vrijwilligers een kans om te proeven van de Arabische cultuur.

Verwachtingen

Je hoeft geen ervaring te hebben met vluchtelingen om mee te kunnen. Wanneer je van kinderen houdt en ze liefde en structuur kunt bieden, ben je geschikt als kinderwerker. Verder is het nodig dat je flexibel bent en goed kunt samenwerken. We vinden het ook belangrijk dat je basale kennis hebt van cultuurverschillen en de achtergrond van vluchtelingen.

Verder verwachten we van vrijwilligers dat zij…

  • Het weekend van vrijdag 13:00 t/m zondagavond 18:00 aanwezig zijn;
  • een christelijke levensovertuiging hebben en de missie van Gave onderstrepen;
  • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen. 

Je ondertekent hiervoor vooraf een vrijwilligersovereenkomst.

Voorbereiding en toerusting

Als team heb je een vergadering vooraf aan het weekend. Tijdens deze vergadering maak je kennis met elkaar en worden taken verdeeld. We vinden het belangrijk dat je hierbij aanwezig bent. Daarnaast vragen we je om vooraf aan het weekend dit document te lezen om je goed voor te bereiden. Hierin vind je praktische tips voor de omgang met de kinderen en tieners op het weekend. Wil jij je verder verdiepen in de achtergrond van vluchtelingen? Bekijk dan onze digitale bibliotheek of volg een e-learning.

Kosten

Als vrijwilliger hoef je niets te betalen voor het weekend, maar iedere bijdrage in de kosten wordt zeer gewaardeerd. Je helpt het weekend mogelijk maken met een donatie.

Meer informatie

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met onze coördinator Willemijn Vlot.

Willemijn Vlot
T: 0341-460328
E: huwelijksconferentie@gave.nl

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com