Algemene informatie

Home / Overig / Gave-huwelijksconferentie / Algemene informatie

De Gave-huwelijksconferentie is speciaal bedoeld voor Arabischtalige echtparen. De inhoud is gericht op ondersteuning van het huwelijk. Voor kinderen is er een apart programma.

Met de vluchtelingencrisis kwamen veel Arabischtalige vluchtelingen naar ons land. Zij bouwen nu aan een bestaan in een nieuw land met een onbekende cultuur. Dit is geen gemakkelijk proces. Het huwelijk van vluchtelingen staat onder druk. Om deze reden organiseert Gave een huwelijksconferentie.

Inhoud

Tijdens het weekend leren echtparen hoe zij kunnen bouwen aan een sterker fundament in hun huwelijk. Dit doen we vanuit een christelijk perspectief. We verdiepen ons in wat de Bijbel zegt over relaties en op de praktische toepassing hiervan. We zien wat de betekenis hiervan is voor de eigen rol als man of vrouw en vader of moeder. De inhoud en het programma blijven ieder jaar in grote lijnen hetzelfde.

 Oud-deelnemer: ‘Het idee van een huwelijksconferentie was voor mij helemaal nieuw, ik heb er veel van geleerd.’

Programma

De conferentie bestaat uit verschillende onderdelen. Er zijn gezamenlijke momenten met sprekers en aanbidding en verwerkingsvormen voor de echtparen samen. Ook is er tijd voor ontspanning en wordt er tijdens het weekend lekker gekookt door een Arabische kok. De kinderen hebben gedurende het weekend deels hun eigen programma. De Gave-conferentie wordt geleid door een Arabisch predikantenechtpaar en een Nederlands echtpaar dat lange tijd in een Arabisch land heeft gewoond en gewerkt.

Doelgroep

Er is ruimte voor 10 tot 15 vluchtelingenechtparen en hun kinderen t/m 15 jaar. Deze echtparen komen uit een Arabischsprekend land en wonen in een huis (statushouders). Gezinnen van verschillende religieuze achtergrond zijn welkom. Het moet hen wel duidelijk zijn dat bijbelse principes de basis vormen van de conferentie.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com