Home Overig Arabische Conferentie Kinder- of jongerenwerk Arabische conferentie

Kinder- of jongerenwerk Arabische conferentie

Home / Overig / Arabische Conferentie / Kinder- of jongerenwerk Arabische conferentie

Heb jij hart voor kinderen en jongeren met een vluchtelingenachtergrond? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Arabische conferentie (27-29 mei) en bezorg hen een onvergetelijk weekend.

Met een team van vrijwilligers bieden we kinderen en jongeren een eigen programma, waarin een bijbels thema, sport en spel centraal staan. Tussen de programma’s door en in de avonden is er ruimte voor evaluatie, gebed en natuurlijk ontspanning. Je gebruikt de maaltijden met de Arabische conferentiebezoekers: een unieke kans om cultuur te snuiven en nieuwe gerechten te proeven. 

De kinderen worden tijdens de conferentie verdeeld in vijf leeftijdsgroepen:  

  • Crèche: 0-1 jaar en 2-3 jaar  
  • Kinderwerk: 4-7 en 8-11 jaar  
  • Jongerenwerk: 12-15 jaar

Op dit moment zijn er voldoende vrijwilligers betrokken bij de kinder- en jongerenprogramma’s. Aanmelden is daarom helaas niet meer mogelijk.

Crèche

In dit team draag je zorg voor vluchtelingenkinderen van 0 t/m 3 jaar. Voor de baby’s van 0 t/m 1 jaar is er een mooie, rustige babykamer beschikbaar. Goede verzorging staat voorop bij deze leeftijdsgroep. Met de peuters van 2-3 jaar lezen, zingen en knutselen we rond een verhaal uit de Bijbel. Daarnaast kunnen de kinderen heerlijk spelen, zowel binnen als buiten. 

Kinderwerk

Voor de kinderen van 4-11 jaar verzorgen we ’s ochtends in twee verschillende groepen een uitgebreid programma. We zingen met hen, vertellen een verhaal en leren een tekst aan. Daarnaast is er ruimte voor sport en spel.

Jongerenwerk

Met de jongeren denk je na over bijbelse thema’s door spel en creatieve verwerking. De concrete invulling van het programma stel je als team samen voorafgaand aan de conferentie.

Tijdsinvestering en verwachtingen

Je hoeft geen ervaring te hebben met vluchtelingen om mee te gaan. Wanneer je van kinderen houdt en ze liefde en structuur kunt bieden, zien we jouw aanmelding graag tegemoet. Verder vragen we om een flexibele houding en ben je goed in samenwerken. Soms lopen dingen wat anders dan gepland, dit hoort zeker bij het omgaan met andere culturen!  We vinden het daarom ook belangrijk dat je basale kennis hebt van cultuurverschillen en de achtergrond van vluchtelingen. Je ontvangt hier aanvullend nog een toerustingsdocument over

We verwachten van vrijwilligers dat zij…  

  • Tijdens de voorbereidingsvergadering aanwezig zijn. Die vindt woensdagavond 10 mei van 19:30-21:30 uur plaats op het Gave-kantoor in Harderwijk.  
  • Het hele weekend van zaterdagochtend tot maandagmiddag aanwezig zijn, tenzij anders overeengekomen.  
  • Een kort persoonlijk vragenformulier invullen, zodat we je iets beter kunnen leren kennen.  
  • Een christelijke levensovertuiging hebben en de missie van Gave onderstrepen. Je ondertekent hiervoor een vrijwilligersovereenkomst. 
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Gave betaalt de kosten hiervan.  

Praktisch

Wanneer:Zaterdagochtend 27 mei tot en met maandagmiddag 29 mei (tijdstippen worden later bekend)
Waar:In de buurt van Rijssen  
Wie:Kinderen en jongeren met een Arabische achtergrond 
Kosten:Geen
Gesproken taal:Bij het kinder- en jongerenwerk is de voertaal Nederlands  

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Kinderwerk binnen Gave.   

0341-460328 | kinderwerk@gave.nl   

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com