Kinder- en tienerwerk Arabische conferentie

Home / Overig / Arabische conferentie met ‘The Peace Makers’ / Kinder- en tienerwerk Arabische conferentie

Heb jij hart voor kinderen of tieners met een vluchtelingenachtergrond? En beschik je daarnaast over een flexibele houding? Ga dan mee als kinder- of tienerwerker naar de Arabische conferentie van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni.  

Op dit moment zijn alle vacatures vervuld, maar houd de conferentie gerust in gedachten voor volgend jaar. Waarschijnlijk verzorgen we dan opnieuw het kinder- en tienerwerk. 

Deze conferentie wordt georganiseerd voor Arabischtalige nieuwkomers die christen zijn of het verlangen hebben om het evangelie te horen. Als kinder- of tienerwerker maak je deelname aan het hoofdprogramma mogelijk voor de ouders, maar beleef je zelf ook een uniek weekend. 

Uniek weekend 

Met een team van vrijwilligers bied jij kinderen of jongeren een eigen programma aan met een bijbels thema, sport en spel. Tussen het hoofdprogramma door en in de avonden is er ruimte voor evaluatie, gebed en natuurlijk ontmoeting. Verder neem je samen met de Arabische conferentiebezoekers deel aan de maaltijden: een unieke kans om cultuur te snuiven en nieuwe gerechten te proeven.  

Verschillende teams  

De kinderen/jongeren worden tijdens de conferentie verdeeld in vier leeftijdsgroepen: 

  • 0-3 jaar;
  • 4-7 jaar;
  • 8-11 jaar;
  • 12-15 jaar.

CRÈCHE 

In dit team draag je zorg voor kinderen van 0 t/m 3 jaar. Voor de baby’s van 0 t/m 1 jaar is er een mooie, rustige babykamer beschikbaar. Goede verzorging staat voorop bij deze leeftijdsgroep. Met de peuters van 2-3 jaar lezen, zingen en knutselen we rond een verhaal uit de Bijbel. Daarnaast kunnen de kinderen heerlijk spelen, zowel binnen als buiten.   

KINDERWERK 

Voor de kinderen van 4-11 jaar verzorgen we in twee verschillende groepen een uitgebreid programma. We zingen samen, vertellen een verhaal en leren hen een bijbeltekst aan. Daarnaast is er ruimte voor sport en spel, zoals een zeskamp, voetballen en knutselen.  

TIENERWERK 

Met de jongeren diep je een thema uit aan de hand van een aansprekende groepsintroductie. Vervolgens ga je in kleinere groepjes uiteen om door te praten op het thema. Tegelijk is er ruimte voor samen lachen, leuke spellen doen en ontspanning. De concrete invulling van het programma stel je als team samen voorafgaand aan de conferentie.

Meld je aan

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden? Kies je ideale leeftijdsgroep uit en meld je aan via het aanmeldformulier. Hieronder lees je alvast aanvullende informatie over wederzijdse verwachtingen en een stukje voorbereiding en toerusting vanuit Gave.

Verwachtingen, voorbereiding en toerusting 

Je hoeft geen ervaring te hebben met vluchtelingen. We vinden het belangrijk dat je openstaat voor het verrassende contact met kinderen uit anderen culturen die als vluchteling in Nederland verblijven. Wanneer je van kinderen/jongeren houdt en ze liefde en structuur kunt bieden, ben je welkom als kinder- of tienerwerker. Ook beschik je over een flexibele houding en kun je goed samenwerken.  

De organisatie van dit weekend ligt in handen van een Arabisch(talig) team. Dat betekent ook dat het programma niet altijd volgens het boekje verloopt. Het is belangrijk om je daar als vrijwilliger op voor te bereiden. Tijdens de voorbereidingsavond geven we je hiervoor een aantal praktische tips mee. 

Van vrijwilligers verwachten wij dat zij…   

  • Bij het voorbereidingsmoment aanwezig zijn;
  • Het hele weekend van vrijdagmiddag tot zondagmiddag aanwezig zijn, tenzij anders overeengekomen;  
  • Een kort persoonlijk vragenformulier invullen, zodat we je iets beter kunnen leren kennen;   
  • Een christelijke levensovertuiging hebben en de missie van Gave onderstrepen. Je ondertekent hiervoor een vrijwilligersovereenkomst; 
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Gave betaalt de kosten hiervan.  

Praktisch

Wanneer:Vrijdagmiddag 31 mei tot en met zondagmiddag 2 juni (tijdstippen volgen later)
Waar:In de buurt van Rijssen  
Wie:Kinderen en jongeren met een Arabische achtergrond 
Kosten:Geen
Gesproken taal:Bij het kinder- en jongerenwerk is de voertaal Nederlands  

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem voor meer informatie contact op met Annemiek van der Tak of Karlijn Beens. 

0341-460328 | arabischeconferentie@gave.nl   

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com