Arabische conferentie met ‘The Peace Makers’

Home / Overig / Arabische conferentie met ‘The Peace Makers’

Voor Arabischtalige vluchtelingen in Nederland vindt er van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni een conferentie plaats. Met dit weekend wil stichting ‘The Peace Makers in samenwerking met Gave (jong)gelovigen opbouwen en nieuwkomers in aanraking brengen met het evangelie.    

De conferentie is open voor christenen van alle achtergronden en ook voor moslims. Het programma staat in het teken van zang, gebed en verkondiging, maar biedt ook ruimte voor onderlinge ontmoeting. Voor kinderen en tieners (tot en met 15 jaar) is er een apart programma.   

“Hier op de conferentie kunnen we de prediking in onze eigen taal horen” 

Inhoud weekend 

Deelnemers aan het weekend zijn welkom vanaf vrijdagmiddag 31 mei; het programma loopt zondagmiddag rond 16.00 uur af. Bij de conferentie zijn twee overnachtingen inbegrepen en de maaltijden worden volledig verzorgd. De locatie is conferentieoord ‘De Kroeze Danne’ in Ambt Delden, een plaats in het oosten van Nederland. 

Voor contactpersonen 

Ben je contactpersoon van een vluchteling met een Arabische achtergrond? Kom dan gerust mee! De conferentie is uitermate geschikt om samen naar toe te gaan. Tijdens het hoofdprogramma kun je bijvoorbeeld ondersteuning bieden aan het kinder- en tienerwerk van Gave. In de pauzes en tijdens de maaltijden is er volop gelegenheid om weer samen te zijn of anderen te ontmoeten.  

Vanwege het beperkte aantal slaapplaatsen is het voor Nederlandse contactpersonen die geen vrijwilliger zijn in het kinderprogramma helaas niet mogelijk om hier te overnachten. Je kunt ook samen met de vluchteling één dag de conferentie bezoeken.  

Deelnemers aanmelden  

Meld deelnemers aan via ons webformulier.

Hieronder lees je in het kort alle praktische informatie:

Wanneer:Vrijdagmiddag 31 mei (18.00 uur) – zondagmiddag 2 juni (16.00 uur)
Waar:‘De Kroeze Danne’ in Ambt Delden
Voor wie:Arabische nieuwkomers
Kosten:Volwassenen (70 euro), 12-17-jarigen (30 euro), 3-11-jarigen (20 euro), 0-3 jaar (gratis), dagbezoekers (15 euro)
Gesproken taal:Arabisch en Nederlands

Kinder- en tienerwerk  

Gave verzorgt met een team van vrijwilligers het inhoudelijke programma met een bijbels thema, sport en spel. Hiervoor zijn nog vrijwilligers nodig. Ga jij mee als kinder- of tienerwerker? 

Geef de Arabische conferentie cadeau 

Gave staat ook financieel garant voor de deelnemers vanuit azc’s (of nieuwkomers in de wijk), die zelf maar weinig kunnen bijdragen aan de conferentie. Wil je asielzoekers dit mooie weekend cadeau geven? Maak dan een gift over.  

Meer informatie? 

Behoefte aan meer informatie? Neem contact op met Samer Younan van stichting The Peace Makers: 06-40 84 60 59. 

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Mis niets van ons Gave nieuws en aanbod

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com