Home overig Arabisch Gezinsweekend

Arabisch Gezinsweekend

Home / overig / Arabisch Gezinsweekend

Het Arabisch Gezinsweekend is speciaal bedoeld voor Arabischtalige vluchtelingengezinnen. De inhoud is gericht op ondersteuning van het huwelijk en gezinsleven. 

Met de vluchtelingencrisis kwamen veel Arabischtalige vluchtelingen naar ons land. Zij bouwen nu aan een gezinsleven in een ander land met een vreemde cultuur. Dit is geen gemakkelijk proces. Huwelijk en het gezinsleven van vluchtelingen staan onder druk. Om deze reden organiseert Gave Arabisch Gezinsweekenden.

Inhoud

Tijdens het weekend leren de vluchtelingengezinnen hoe zij een sterk gezin kunnen zijn. We kijken naar spanning in het gezin, veroorzaakt door het leven in een andere cultuur. Dit doen we vanuit een christelijk perspectief. We verdiepen ons in wat de Bijbel zegt over relaties en op de praktische toepassing hiervan. We zien wat de betekenis hiervan is voor de eigen rol als man of vrouw en vader of moeder. Voor de kinderen is er een eigen programma dat, afhankelijk van de leeftijd, ook gericht is op ‘samen gezin zijn’. Overigens blijven de inhoud en het programma ieder jaar hetzelfde.

Programma

Het weekend bestaat uit verschillende onderdelen. Er zijn gezamenlijke momenten met sprekers en aanbidding en aparte verwerkingsvormen voor mannen en vrouwen. Ook is er ontspanning en worden de deelnemers verzorgd met goede maaltijden. De kinderen hebben gedurende het weekend deels hun eigen programma. Het weekend wordt geleid door een Arabisch predikantenechtpaar en een Nederlands echtpaar dat 18 jaar in een Arabisch land heeft gewoond en gewerkt.

Doelgroep

Er is ruimte voor 10 tot 15 vluchtelingengezinnen. Deze gezinnen zijn Arabisch-sprekend, bijvoorbeeld uit Syrië en Irak, en wonen in een huis (statushouders). Gezinnen van verschillende religieuze achtergrond zijn welkom. Het moet hen wel duidelijk zijn dat Bijbelse principes de basis vormen voor dit weekend. Gezinnen die al vaker zijn meegeweest worden op een wachtlijst geplaatst.

Praktisch

Waar:Doorn
Wie:Arabischtalige statushouders: echtparen en gezinnen (kinderen tot en met 15 jaar).
Wanneer:datum volgt
Kosten:50 euro per gezin: betalen kan direct online na aanmelding of contant op het weekend.
Taal:Arabisch en Nederlands

Uitnodigen

Om gezinnen uit te nodigen kun je gebruikmaken van een flyer in het Nederlands en Arabisch. Die kun je hier bestellen of downloaden (klik op de flyer rechts).
Om het weekend nog wat verder toe te lichten kun je gebruikmaken van een speciale brief. Deze kun je hier downloaden in het Nederlands en Arabisch. Je kunt hem zelf printen of digitaal verspreiden.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier. Let op: het weekend is vol, na aanmelding kom je op een reservelijst.
Meer informatie is verkrijgbaar bij Walid al Asa’ad. Hij is Arabischtalig pastor en leider van het weekend: walid@icfoase.nl of 06-87506617.

Kinderwerkers gezocht

Lijkt het je mooi om als vrijwilliger mee te helpen op het weekend? Dit kan als kinderwerker voor één van de volgende leeftijdsgroepen: 0-3 jaar, 4-9 jaar en 10+.  Neem voor meer informatie contact op met Willemijn Vlot: willemijnvlot@gave.nl.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com