Home Nieuws Arabische Conferentie

Arabische Conferentie

Van 7 tot en met 10 juni organiseren Arabische christenen in Nederland een grote conferentie. Gave ondersteunt de conferentie o.a. met teams voor het kinder- en jongerenwerk. Help jij mee om Arabische kinderen en jongeren een onvergetelijk weekend te bieden?

Jaarlijks organiseren Arabische christenen onder leiding van pastor Johanna Marten de drukbezochte conferentie. Er komen veelal gezinnen met een orthodox-christelijke of een moslim-achtergrond. Naast gezelligheid en onderlinge ontmoeting wordt er veel gesproken en uitgelegd over de boodschap van de Bijbel. Samen wordt er gebeden en gezongen.

Gave steunt dit mooie werk financieel en door teams voor het kinder- en jongerenwerk samen te stellen. Het programma voor kinderen en jongeren vindt plaats tijdens de bijeenkomsten voor de volwassenen. Het werk wordt gedaan door een vast team van vooral Nederlanders. Een intensief, maar geweldig mooi werk. Elk jaar komen er ruim 120 kinderen en jongeren naar de programma’s.

Tussen de programma’s door heb je tijd om samen te overleggen, te evalueren en te bidden. Maar ook om te ontspannen. Eten doe je tussen en met de ‘Arabieren’. Je overnacht op het conferentieterrein.

Dit jaar willen we vijf teams samenstellen.

  • Crèche: 0-1 jaar en 2-3 jaar
  • Kinderwerk: 4-7 en 8-11 jaar
  • Jongerenwerk: 12-18 jaar

Crèche

In dit team draag je zorg voor vluchtelingenkinderen van 0 t/m 3 jaar. Voor de baby’s van 0 t/m 1 jaar hebben we een mooie rustige babykamer. Hier gaat het vooral om een goede verzorging van de kinderen. Bij de peuters van 2 t/m 3 jaar is er ook een moment om samen te lezen, zingen en knutselen rond een verhaal uit de Bijbel. Daarnaast kunnen de kinderen heerlijk spelen, zowel binnen als buiten.

Kinderwerk

Bij het kinderwerk is er ‘s morgens een lang programma waarin onder andere wordt gezongen, een verhaal verteld, een tekst aangeleerd en een verwerking gedaan. Daarnaast is er tijd voor sport en spel. ’s Middags en ‘s avonds is er opnieuw een programma voor de kinderen. Met het team wordt dit verder ingevuld.

Jongerenwerk

Met de jongeren denk je na over bijbelse thema’s. Daarnaast is er ruimte voor spel en creativiteit. We zijn op zoek naar enthousiaste sprekers, musici, creatievelingen, sportievelingen en een techneut voor beeld en geluid!

Tijdsinvestering en verwachtingen

Van vrijwilligers verwachten we dat zij:

  • Eén of twee vergaderingen bijwonen om de programma’s voor te bereiden. Deze worden gepland wanneer de teams compleet zijn.
  • Het hele weekend van vrijdagmiddag 16:00 tot maandagmiddag 16:00 aanwezig zijn, tenzij anders overeengekomen.
  • Een kort persoonlijk vragenformulier invullen, zodat we je wat beter kunnen leren kennen.
  • Een christelijke levensovertuiging hebben en de missie van Gave onderstrepen. Je ondertekent hiervoor een vrijwilligersovereenkomst.
  • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aanvragen. Gave betaalt de kosten hiervan.
  • Flexibel zijn en kunnen samenwerken met andere teamleden.
  • Basale kennis hebben van cultuurverschillen en de achtergrond van vluchtelingen. Je ontvangt hiervoor een toerustingsdocument.

Praktisch

Waar: in de buurt van Rijssen
Wie: Arabischtalige kinderen en jongeren
Wanneer: vrijdagavond 7 juni tot en met maandagmiddag 10 juni
Kosten: geen
Taal: bij het kinder- en jongerenwerk is de voertaal Nederlands

Meer informatie

Heb je interesse? Neem voor meer informatie contact op met Steveline van Wolfswinkel:

0341-460328 (maandag en woensdag)
kinderactiviteiten@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world