Home kinderen Kinderkampen Ga mee als kampleider

Ga mee als kampleider

Home / kinderen / Kinderkampen / Ga mee als kampleider

Heb je hart voor vluchtelingenkinderen? Ga mee als leider met een kinderkamp en bezorg hen een fijne zomer. 

Gave organiseert zelf geen kinderkampen, maar werkt samen met christelijke kampaanbieders. In een aantal kampweken gaat er een groepje vluchtelingenkinderen mee.  De overige kinderen zijn Nederlands. De kampaanbieders waar we mee samenwerken en die leiders kunnen gebruiken zijn:

In overleg met Gave kun je met één van deze kampaanbieders meegaan. Heb je een vluchtelingenkind aangemeld voor een kamp, ga dan mee met hetzelfde kamp. Dit versterkt jullie band en geeft ouders het vertrouwen dat hun kind in goede handen is.

Taken en tijdsinvestering

De precieze taakinvulling van kampleiders verschilt per kampaanbieder. Als leider organiseer je activiteiten en leid je een groepje kinderen. Het kampprogramma wordt vooraf gemaakt en voorbereid. In de maanden voor de kampweek zijn er toerusting- en voorbereidingsmomenten, georganiseerd door de kampaanbieder. Het is fijn wanneer je ervaring hebt met kinderen, maar dit is geen ‘must’. Wel is het belangrijk dat je christen bent.

Toerusting

Van de kampaanbieder ontvang je mondelinge en schriftelijke toerusting zodat je goed voorbereid aan de kampweek begint. Deze toerusting is gericht op kinderen in het algemeen. We raden je aan om vooraf aan een kampweek, waaraan ook vluchtelingenkinderen deelnemen, het toerustingsdocument ‘Ik hoor erbij‘ te lezen. Dit document bevat praktische tips voor de omgang met vluchtelingenkinderen op kamp. Wil je je nog meer verdiepen in de achtergrond van vluchtelingen? Bekijk dan eens onze digitale bibliotheek of volg een e-learning. Bij specifieke vragen over vluchtelingenkinderen kun je contact opnemen met Gave.

Kosten

Als leider betaal je aan de kampaanbieder een klein bedrag voor overnachting. Zo blijft het kamp goedkoop voor deelnemende kinderen.

Contact

Ben je benieuwd of de rol van kampleider bij je past? Wil je meer specifieke informatie over de kampdata of één van de kampaanbieders? Neem dan contact op met Gave:

Willemijn Vlot
0341-460328 (dinsdag t/m donderdag)
kinderkampen@gave.nl

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world
HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com