Arabisch Gezinsweekend

De afgelopen jaren zijn veel Syrische vluchtelingen (en andere Arabisch-sprekenden) naar Nederland gekomen. Zij bouwen nu aan een gezinsleven in een ander land en een andere cultuur. Om vluchtelingengezinnen te ondersteunen organiseert Gave van 31 mei tot en met 2 juni een gezinsweekend voor Arabisch-sprekenden.

Als echtpaar en gezin moeten deze vluchtelingen leren om op een goede manier samen te leven in de Westerse context. Ouders moeten een veilige thuisomgeving creëren voor hun kinderen. Om vluchtelingengezinnen te ondersteunen organiseert Gave in 2019 daarom voor de derde keer een gezinsweekend voor Arabisch-sprekenden.

We ondersteunen vluchtelinggezinnen om een sterk gezin te zijn in onze Westerse cultuur. Door het weekend willen we de gezinnen inspireren om te blijven investeren in de relaties in het gezin. De inhoud zal sterk gericht zijn de spanning die er in de gezinnen is door het leven in een voor hen vreemde cultuur. We doen dit vanuit christelijk perspectief. Wat zegt de Bijbel over deze relaties (en niet de cultuur in het Midden-Oosten of het Westen)? Hoe maak je dit praktisch in het leven als gezin? Wat betekent dit voor je eigen rol als man of vrouw, of als vader en moeder? Voor de kinderen is er een eigen programma dat (afhankelijk van de leeftijd) ook gericht is op ‘samen gezin zijn’.

Waar:Doorn
Wie:Arabisch-sprekende statushouders: echtparen en gezinnen (kinderen tot en met 15 jaar)
Wanneer:Vrijdag 31 mei 17.00 uur tot en met zondag 2 juni 16.30 uur.
Kosten:50 Euro per gezin (betalen kan direct bij het aanmelden via de website of contant op het weekend)
Taal:Arabisch en Nederlands

Voor meer informatie en aanmelden bezoekt u deze pagina.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world